Τρεις περιοχές της βορειοανατολικής Κίνας ενώνουν τα χέρια για να ενισχύσουν τη συνεργασία με τη Ρωσία

Τρεις υποπεριοχές της βορειοανατολικής Κίνας στη περιοχή Heilongjiang FTZ, η Harbin, η Heihe, και η Suifenhe, κατέληξαν σε στρατηγική συμφωνία την Τετάρτη, δεσμευόμενοι να διερευνήσουν από κοινού την καινοτόμο συνεργασία στο εμπόριο με τη Ρωσία, ανέφερε την Τετάρτη το Chinanews.com.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι τομείς που θα συνεργαστούν σε βάθος είναι αυτός της διεθνούς μεταφοράς, της τεχνολογίας και της διεθνούς συνεργασίας στην πνευματική ιδιοκτησίας.

Ως το βορειότερο σημείο FTZ στην Κίνα, το Heilongjiang FTZ γνώρισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη στις τρεις υποπεριοχές τα τελευταία δύο χρόνια.

Η περιοχή Harbin, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της επαρχίας, έχει δώσει προτεραιότητα στην ανάπτυξη της εφοδιαστικής αλυσίδας με την έναρξη έργων όπως το βιομηχανικό πάρκο Κίνας-Ρωσίας και το κέντρο εμπορίου γεωργικών εισαγωγών και εξαγωγών Κίνας-Ρωσίας. Ταυτόχρονα, η περιοχή ίδρυσε το πρώτο διασυνοριακό κέντρο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Κίνας μεταξύ Κίνας και Ρωσίας και έκανε 11 καινοτομίες στην οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Εν τω μεταξύ, η περιοχή Suifenhe του Heilongjiang FTZ έχει σημειώσει σημαντικές ανακαλύψεις στη συνεργασία με τη Ρωσία σε βιομηχανίες ενέργειας, ορυκτών και επεξεργασίας σιτηρών.

Επιπλέον, η διεθνής ανταλλαγή ταλέντων και η συνεργασία αναμένεται να προωθηθούν περαιτέρω μέσω της συνεργασίας μεταξύ των τριών τομέων του FTZ, σύμφωνα με τη διοικητική επιτροπή της περιοχής Suifenhe του Heilongjiang FTZ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *