Η ΕΕ αναζητά νέες ευκαιρίες στη δυτική Κίνα

Κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) αυξήθηκε κατά 32,4% σε ετήσια βάση. Ο ετήσιος όγκος συναλλαγών είναι πιθανό να θέσει ένα νέο ρεκόρ που θα ξεπεράσει τα 700 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, δήλωσε αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου (MOC) στην 16η Έκθεση Επιχειρήσεων και Τεχνολογίας Συνεργασίας ΕΕ-Κίνας την Παρασκευή.

Ο αριθμός των εμπορευματικών τρένων μεταξύ Κίνας-Ευρώπης ξεπέρασε τα 10.000 κατά την ίδια περίοδο, αυξημένος κατά 32% σε ετήσια βάση. Κατά τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, οι επενδύσεις της Κίνας στην ΕΕ και της ΕΕ στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 86,1% και 10,9%, αντίστοιχα, σε ετήσια βάση, δήλωσε ο Zhai Qian, αξιωματούχος της MOC.

“Οι οικονομίες της Κίνας και της ΕΕ είναι πολύ συμπληρωματικές. Τα τελευταία χρόνια, οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές ανταλλαγές έχουν επεκταθεί σε εύρος και βάθος και η σταθερότητα και η ανθεκτικότητα των βιομηχανικών και των αλυσίδων εφοδιασμού έχουν αυξηθεί”, δήλωσε ο Zhai.

Από την εμφάνιση της πανδημίας, η παγκόσμια οικονομία και το διεθνές εμπόριο αντιμετώπισαν σοβαρές προκλήσεις. Το εμπόριο και οι επενδύσεις Κίνας-ΕΕ, ωστόσο, έχουν δείξει ισχυρή ανθεκτικότητα και διατηρούν σταθερή και ισχυρή ανάπτυξη, δήλωσε ο Zhang Ming, επικεφαλής της κινεζικής αποστολής στην ΕΕ.

Η Έρευνα Επιχειρηματικής Εμπιστοσύνης 2021, που δημοσιεύθηκε από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα τον Ιούνιο, έδειξε ότι από το ξέσπασμα του COVID-19, η κινεζική αγορά έχει γίνει το πιο σημαντικό καταφύγιο για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στην Κίνα είναι πρόθυμες να συνεχίσουν να παραμένουν στην Κίνα και είναι γεμάτες εμπιστοσύνη και προσδοκίες για τις προοπτικές ανάπτυξής τους στην χώρα.

Περισσότεροι από 2.000 Κινέζοι και ξένοι επισκέπτες παρακολούθησαν την έκθεση διαδικτυακά και δια ζώσης, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις επενδύσεις, την επιστημονική και τεχνολογική καινοτομία και την ουδετερότητα του άνθρακα.

Ογδόντα επτά επιχειρήσεις από 14 κράτη μέλη της ΕΕ, επτά χώρες εκτός ΕΕ και την Κίνα πραγματοποίησαν, μεταξύ άλλων, περισσότερες από 120 συναντήσεις που ταιριάζουν με έργα στη βιοϊατρική, τις ΤΠΕ, την προστασία του περιβάλλοντος, τη νέα ενέργεια, τη γεωργία, την εκπαίδευση και την πολιτιστική δημιουργία.

Ο Zhang είπε ότι η δυτική περιοχή γίνεται ένα νέο σύνορο για το άνοιγμα της Κίνας και μια νέα ορεινή περιοχή για οικονομικές και τεχνολογικές ανταλλαγές και συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ευρώπης.

Ο Zhang ελπίζει ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τη γρήγορη οικονομική ανάπτυξη στη δυτική Κίνα για να δημιουργήσουν περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για αμοιβαία οφέλη.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *