Η κατανάλωση καφέ της Κίνας αναμένεται να υπερβεί τα 100 δις RMB το 2021

Η κατανάλωση καφέ της Κίνας, η οποία αυξάνεται με ετήσιο ρυθμό περίπου 30% τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν φέτος, ανέφερε την Πέμπτη η Shanghai Securities News του Xinhua, επικαλούμενη βιομηχανική έρευνα.

Η ερευνητική έκθεση που κυκλοφόρησε από τον κινεζικό πάροχο υπηρεσιών μεγάλων δεδομένων CBNData έδειξε ότι περισσότερο από το 60% των εγχώριων καταναλωτών καφέ πίνουν τουλάχιστον τρία φλιτζάνια καφέ την εβδομάδα. Η κατά κεφαλή κατανάλωση καφέ στις πόλεις της πρώτης βαθμίδας, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου, της Σαγκάης, του Guangzhou και της Shenzhen , ισούται σχεδόν με εκείνη σε ώριμες αγορές κατανάλωσης καφέ, όπως η Ιαπωνία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, και η κατανάλωση καφέ στις πόλεις της δεύτερης και της τρίτης βαθμίδας αυξάνεται ραγδαία.

Κατά το πρώτο εξάμηνο, η Κίνα εισήγαγε 61,77 εκατομμύρια κιλά κόκκων καφέ, σημειώνοντας αύξηση 104,3% σε ετήσια βάση, με την αξία των εισαγωγών να φτάνει τα 238 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, σημειώνοντας άλμα 76% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων.

Καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές προτιμούν τον ποιοτικό καφέ από τον στιγμιαίο καφέ τα τελευταία χρόνια, οι πωλήσεις των μηχανών καφέ έχουν αυξηθεί.

Η καφετιέρα είναι μία από τις λίγες κατηγορίες συσκευών κουζίνας που σημειώνουν αύξηση πωλήσεων φέτος. Ο όγκος των πωλήσεων των καφετιέρων αυξήθηκε κατά 92% σε ετήσια βάση εντός τριών ημερών από την έναρξη του φεστιβάλ διαδικτυακών αγορών Tmall 618 στα μέσα του έτους, έδειξαν στοιχεία από την Tmall, την ηλεκτρονική αγορά της Alibaba.

Η αυξανόμενη κατανάλωση καφέ οδήγησε επίσης την αύξηση του εισοδήματος των επιχειρήσεων επεξεργασίας καφέ, οι οποίες ωστόσο δεν είδαν αύξηση του κέρδους.

Η Jiahe Foods Industry Co., Ltd. (Jiahe Foods, 605300.SH), ένας εισηγμένος επεξεργαστής καφέ, πέτυχε αύξηση 55,74% σε ετήσια βάση στα συνολικά λειτουργικά έσοδα της στο πρώτο εξάμηνο, αλλά είδε τα καθαρά κέρδη της να αποδίδονται στους μετόχους μειώνεται κατά 8,9% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την ενδιάμεση οικονομική έκθεση της εταιρείας.

Η μείωση του κέρδους αποδόθηκε στις μεγάλες αυξήσεις των τιμών των πρώτων υλών, προσθέτοντας την καθυστέρηση στην αύξηση της τιμής χρέωσης, δήλωσε αξιωματούχος της Jiahe Foods.

Σε αντίθεση με τους επεξεργαστές καφέ, τα καφενεία και τα καταστήματα ψιλικών δεν είναι τόσο ευαίσθητα στην αλλαγή τιμής των πράσινων κόκκων καφέ.

Σε σύγκριση με την τιμή των πράσινων κόκκων καφέ, η τιμή του γάλακτος, το ενοίκιο, το κόστος εργασίας, ακόμη και η τιμή της συσκευασίας έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στο συνολικό κόστος ενός φλιτζανιού καφέ που διατίθεται στους τελικούς καταναλωτές, είπε ένα στέλεχος της βιομηχανίας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *