Η παγκόσμια κατάταξη του δείκτη καινοτομίας της Κίνας ανεβαίνει ξανά

Η Κίνα κατέλαβε τη 12η θέση παγκοσμίως στον παγκόσμιο δείκτη καινοτομίας 2021 (GII), δύο θέσεις υψηλότερα από την κατάταξη το 2020, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO).

Αυτή είναι η ένατη συνεχόμενη χρονιά για την Κίνα που σημειώνει σταθερή άνοδο σε τέτοια κατάταξη, ανέφερε η Securities Daily Wednesday.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελβετία ήταν στην κορυφή της λίστας για 11η συνεχή χρονιά, ακολουθούμενη από τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Δημοκρατία της Κορέας, ενώ η Κίνα κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των οικονομιών μεσαίου εισοδήματος, ξεπερνώντας τις ανεπτυγμένες οικονομίες όπως η Ιαπωνία, το Ισραήλ και ο Καναδάς.

Όσον αφορά στην εισαγωγή καινοτομίας, η Κίνα ηγείται του κόσμου στο εμπόριο, τον ανταγωνισμό και το μέγεθος της αγοράς, καθώς και τους εργαζόμενους στη γνώση, δύο κύριους δείκτες του δείκτη και κατατάσσεται ψηλά σε επιμέρους δείκτες όπως το μέγεθος της εγχώριας αγοράς, ποσοστό εταιρειών που παρέχουν επίσημη εκπαίδευση, διαφοροποίηση των εγχώριων βιομηχανιών, ανάπτυξη βιομηχανικών συμπλεγμάτων κ.λπ., αναφέρει η έκθεση.

Αυτό δείχνει ότι η Κίνα έχει λάβει περισσότερα μέτρα για να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων, πανεπιστημίων και ερευνητικών ινστιτούτων, να αναπτύξει βιομηχανίες με διακριτικά χαρακτηριστικά και να βελτιώσει την πραγματική οικονομία, δημιουργώντας ένα καλύτερο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν την καινοτόμο ανάπτυξη, αναφέρει η έκθεση.

Από την άποψη της παραγωγής καινοτομίας, σημειώνει η έκθεση, τα πλεονεκτήματα της Κίνας επικεντρώνονται στα άυλα περιουσιακά στοιχεία, τη δημιουργία γνώσης και την επιρροή της γνώσης, με τις εγχώριες εφαρμογές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και εμπορικών σημάτων, το μερίδιο των εξαγωγών δημιουργικών προϊόντων στο συνολικό εμπόριο και άλλους επιμέρους δείκτες που οδηγούν τον κόσμο.

Το 2021, η Κίνα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στον κύριο δείκτη διάδοσης της γνώσης, ειδικά στον υπο-δείκτη του ποσοστού του εισοδήματος πνευματικής ιδιοκτησίας στο συνολικό εμπόριο, ο οποίος δείχνει ότι η χώρα σταδιακά μετατρέπεται από κύριο εισαγωγέα σε σημαντικό παραγωγό των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, αναφέρει η έκθεση.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *