Η αγροτική κατανάλωση της Κίνας απελευθερώνει περισσότερες δυνατότητες και ισχυρή πολιτική υποστήριξη

Η αγροτική καταναλωτική αγορά στην Κίνα αναμένεται να διατηρήσει μια ταχεία ανάπτυξη καθώς η χώρα παρουσιάζει περισσότερες πολιτικές για να την υποστηρίξει, ανέφερε την Τετάρτη η Economic Information Daily.

Τα στοιχεία από το Εθνικό Στατιστικό Γραφείο (NBS) έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών στις αγροτικές περιοχές της Κίνας ανήλθαν σε 454,7 δισεκατομμύρια γιουάν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, αύξηση 8,8% σε ετήσια βάση, 0,4 ποσοστιαία μονάδα υψηλότερη από αυτή στις αστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον Dong Lihua, επικεφαλής του τμήματος εμπορίου και οικονομίας της NBS, η αγροτική καταναλωτική αγορά παρουσίασε σημαντική ανάκαμψη από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους με το ευνοϊκό αποτέλεσμα της πρόληψης και του ελέγχου της επιδημίας Covid-19 στην Κίνα και των λιανικών πωλήσεων καταναλωτικών αγαθών στις αγροτικές περιοχές αυξήθηκαν κατά 14,3% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με τη μέση ανάπτυξη δύο ετών να σημειώνει αύξηση 4,8%.

Οι λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών της Κίνας σε αγροτικές περιοχές έφτασαν τα 5,3 τρισεκατομμύρια γιουάν το 2020, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 13,52% των συνολικών λιανικών πωλήσεων καταναλωτικών αγαθών της χώρας που ανήλθαν σε 39,2 τρισεκατομμύρια γιουάν, παρουσιάζοντας τεράστιες δυνατότητες, δήλωσε ο Hong Yong, συνεργάτης ερευνητής στο Ινστιτούτο Έρευνας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο της Κινεζικής Ακαδημίας Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Συνεργασίας (CAITEC).

Τα τελευταία χρόνια, η αναβάθμιση της αγροτικής κατανάλωσης έδειξε καλή δυναμική και οι λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών σε αγροτικές περιοχές αυξήθηκαν ταχύτερα από ό, τι στις αστικές περιοχές για οκτώ συνεχόμενα χρόνια, σημείωσε ο Hong.

Η αύξηση του εισοδήματος των κατοίκων της υπαίθρου έθεσε επίσης τα θεμέλια για περαιτέρω αύξηση της αγροτικής κατανάλωσης.

Ο Hong επεσήμανε ότι το 2020, το κατά κεφαλήν διαθέσιμο εισόδημα των κατοίκων της υπαίθρου καταγράφηκε 17,131 γιουάν, αυξημένο κατά 3,8% από το 2019, που είναι 2,6% ταχύτερο από αυτό των κατοίκων των πόλεων, και ο αριθμός στις περιοχές που εξήλθαν από τη φτώχεια αυξήθηκε σε 12.588 γιουάν το 2020 από 6.079 γιουάν το 2013, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 11,6%.

Το εμπορικό σύστημα της χώρας της Κίνας θα βελτιωθεί περαιτέρω και το δυναμικό κατανάλωσης των κατοίκων της υπαίθρου θα απελευθερωθεί περαιτέρω με την επιταχυνόμενη κατασκευή του νέου προτύπου ανάπτυξης, και έτσι οι αγροτικές περιοχές θα γίνουν σταδιακά οι περιοχές με το μεγαλύτερο δυναμικό αύξησης της κατανάλωσης στην Κίνα, σημείωσε ο Hong.

Πρόσφατα, η Κίνα έχει ενισχύσει την πολιτική υποστήριξης για την επέκταση της κατανάλωσης σε αγροτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης των συστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου σε κομητείες, πόλεις και χωριά, βελτίωση των συστημάτων διανομής ταχείας παράδοσης σε αγροτικές περιοχές, εξασφάλιση της απασχόλησης και προσθήκη του εισοδήματος των κατοίκων της υπαίθρου, και ενίσχυση της κατασκευής εμπορικών συστημάτων της κομητείας, κλπ.

Ως ζωτικοί κόμβοι για την αγροτική κατανάλωση, 21.000 πόλεις αναμένεται να λάβουν περισσότερη χρηματοδοτική συνεισφορά και επενδυτική και χρηματοδοτική υποστήριξη, και μπορεί να εγκαινιάσουν την κορύφωση της κατασκευής συστημάτων κυκλοφορίας επιχειρήσεων.

Εμπειρογνώμωνες σημείωσαν ότι η καταναλωτική αγορά σε επίπεδο πόλης και χωριού αντιπροσωπεύει το 38% της συνολικής καταναλωτικής αγοράς της Κίνας και έχει τεράστιο δυναμικό κατανάλωσης.

Πιστεύουν ότι οι συνολικές λιανικές πωλήσεις καταναλωτικών αγαθών στις αγροτικές περιοχές μπορούν να διατηρήσουν έναν μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης περίπου 7% στα επόμενα δέκα χρόνια και αναμένεται να φτάσει τα 10 τρισεκατομμύρια γιουάν το 2030.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *