Οι πωλήσεις της BMW στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 42% το πρώτο εξάμηνο του 2021

Οι πωλήσεις της BMW στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 42% το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με 467.956 οχήματα να παραδίδονται στη σημαντικότερη ενιαία αγορά της, δήλωσε την Τρίτη ο Γερμανός κατασκευαστής αυτοκινήτων.

Μετά από ένα ισχυρό πρώτο τρίμηνο (Q1), η BMW συνέχισε να “αποδίδει εξαιρετικά καλά” στο δεύτερο τρίμηνο (Q2), ανέφερε η εταιρεία.

Το BMW Group αναμένει προς το παρόν ότι η αγορά αυτοκινήτων της Κίνας θα αυξηθεί κατά 10,3% κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Οι πωλήσεις της BMW στην εγχώρια αγορά της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 35,4% σε συνολικά 504.834 οχήματα το πρώτο εξάμηνο του 2021. Την ίδια περίοδο, οι παραδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέκαμψαν κατά 52% φθάνοντας τα 184.436 αυτοκίνητα.

Οι συνολικές παραδόσεις το πρώτο εξάμηνο των εμπορικών σημάτων BMW, MINI και Rolls-Royce αυξήθηκαν σχεδόν κατά 40% σε ετήσια βάση σε 1.339.047 οχήματα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ πωλήσεων, σύμφωνα με την BMW.

Τα έσοδα του ομίλου αυξήθηκαν κατά 28,1% σε ετήσια βάση και έφτασαν τα 55,36 δισεκατομμύρια ευρώ (65,7 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) το πρώτο εξάμηνο του 2021. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 7,6 δισεκατομμύρια ευρώ, από 362 εκατομμύρια ευρώ το α ‘εξάμηνο του 2020, ανέφερε.

Η εταιρεία επωφελήθηκε από μια ισχυρή ζήτηση, “επιτρέποντάς μας να επιτύχουμε σημαντική ανάπτυξη”, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του BMW Group Oliver Zipse σε δήλωση. Ωστόσο, λόγω των συνεχιζόμενων σημείων συμφόρησης ημιαγωγών, το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα ήταν πιθανότατα “πιο ασταθές”.

Υποθέτοντας ότι ούτε η πανδημία του COVID-19 ούτε η κατάσταση του εφοδιασμού ημιαγωγών θα επιδεινωθούν σημαντικά και υπολογίζοντας σε σταθερές τιμές για τις πρώτες ύλες, το BMW Group αναμένει ότι οι επιχειρήσεις θα αναπτυχθούν συνολικά θετικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *