Η Κίνα θα ενισχύσει περαιτέρω τον αθλητισμό και την άσκηση

Η Κίνα θα προωθήσει περαιτέρω τον αθλητισμό και την άσκηση μεταξύ των πολιτών της στο 14ο Πενταετές Πρόγραμμα (2021-2025), σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η χώρα στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση του συστήματος δημόσιας υπηρεσίας για τον αθλητισμό και την άσκηση, να καταστήσει πιο βολικό για τους ανθρώπους να συμμετέχουν σε σωματικές δραστηριότητες και να πυροδοτήσει τον ενθουσιασμό του κοινού για τον αθλητισμό, σημειώνεται στην εγκύκλιο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η Κίνα θα έχει το 38,5% του πληθυσμού της να συμμετέχει τακτικά σε σωματική δραστηριότητα έως το 2025.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η εγκύκλιος απαριθμούσε οκτώ στόχους, συμπεριλαμβανομένης της εντατικοποίησης της ανάπτυξης δημόσιων αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, φιλοξενίας περισσότερων δημόσιων αθλητικών αγώνων και αγώνων και προώθησης της υψηλής ποιότητας ανάπτυξης της αθλητικής βιομηχανίας, μεταξύ άλλων.

Η εγκύκλιος προέτρεψε τις τοπικές κυβερνήσεις των Νομών να συμπεριλάβουν την ανάπτυξη του δημόσιου αθλητισμού και της σωματικής άσκησης στο γενικό σχέδιο για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *