Η φωτοβολταϊκή κατασκευή που πραγματοποιήθηκε από την Κίνα στο Ντουμπάι συνδέεται με το δίκτυο

Το φωτοβολταϊκό έργο Dubai Maktoum Solar Park Phase V 900 MW που κατασκευάστηκε από την Κίνα και έχει ολοκληρωθεί το έργο του Stage A συνδέθηκε με το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να ξεκινήσει την πλήρη λειτουργία του πρόσφατα, ανέφερε η Beijing Daily.

Το έργο Maktoum Solar Park Phase V βρίσκεται στην έρημο ενδοχώρα, περίπου 65 χιλιόμετρα νότια του κέντρου του Ντουμπάι, ΗΑΕ. Καλύπτει έκταση 10,17 τετραγωνικών χιλιομέτρων, και θα κατασκευαστεί σε τρεις φάσεις. Η China Railway 18th Bureau Dubai Branch είναι υπεύθυνη για τις χωματουργικές ανασκαφές, την πλήρωση, την προκατασκευασμένη τάφρο καλωδίων από σκυρόδεμα και την τοποθέτηση καλωδίων γείωσης.

Από την έναρξη της κατασκευής τον Οκτώβριο του 2020, η ομάδα του έργου έχει ξεπεράσει πολλές δυσκολίες όπως η επιδημία, η υψηλή θερμοκρασία και εξασφάλισε την ομαλή υλοποίηση της ηλεκτροπαραγωγής πλήρους δυναμικότητας που συνδέεται με το δίκτυο στη Φάση Α του έργου.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση, το έργο μπορεί να παρέχει περίπου 2,268 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή κάθε χρόνο, γεγονός που θα μειώσει τις εκπομπές άνθρακα κατά 1,18 εκατομμύρια τόνους.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *