Νέο διεθνές αεροδρόμιο ανοίγει στο Qingdao της ανατολικής Κίνας

Το διεθνές αεροδρόμιο Qingdao Jiaodong, ένα νέο αεροδρόμιο στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας, τέθηκε επίσημα σε λειτουργία την Πέμπτη, ανέφερε ο όμιλος αεροδρομίων Qingdao.

Το αεροδρόμιο κατατάσσεται ως 4F, το υψηλότερο στην κατηγορία αεροδρομίων της Κίνας ικανό να μεταφέρει μεγάλα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του Airbus A380, του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο, ανέφερε ο όμιλος.

Εν τω μεταξύ, το διεθνές αεροδρόμιο Qingdao Liuting έκλεισε καθώς το νέο αεροδρόμιο τέθηκε σε λειτουργία.

Η ολοκληρωμένη πρώτη φάση του νέου αεροδρομίου καλύπτει 16,25 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με συνολική επένδυση σχεδόν 36,04 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 5,56 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).

Σύμφωνα με το σχέδιο, το αεροδρόμιο αναμένεται να μπορεί να διαχειριστεί ετήσια μεταφορά 35 εκατομμυρίων επιβατών, μεταφορά φορτίου 500.000 τόνων και 300.000 απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών έως το 2025.

Το αεροδρόμιο θα συνδέσει το Qingdao με περίπου 130 εσωτερικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων μεγάλων πόλεων και περιοχών της Κίνας. Διεθνείς και περιφερειακές αεροπορικές διαδρομές θα συνδέσουν το Qingdao με περίπου 50 μεγάλες υπερπόντιες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων 17 στην Ιαπωνία και τη Δημοκρατία της Κορέας.

Ως ένας σημαντικός ολοκληρωμένος κόμβος μεταφορών, το αεροδρόμιο προσφέρει στους επιβάτες πρόσβαση σε μετρό και σε σιδηροδρομικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας.

Θα είναι πιο βολικό για τους επιχειρηματίες, ειδικά στον τομέα του εξωτερικού εμπορίου, να επισκέπτονται τους πελάτες τους από όλο τον κόσμο μετά το άνοιγμα του αεροδρομίου, δήλωσε ο Seol Kyu Jong, επιχειρηματίας από την Κορέα με έδρα το Qingdao.

Το διευρυμένο δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας που επωφελείται από το νέο αεροδρόμιο θα μειώσει επίσης σημαντικά το κόστος μεταφοράς, σύμφωνα με τον Κορεάτη επιχειρηματία.

Το έργο της δεύτερης φάσης της κατασκεύης του αεροδρομίου ξεκίνησε επίσης την Πέμπτη. Με την ολοκλήρωση του έργου, το αεροδρόμιο Jiaodong θα μπορεί να διαχειρίζεται ετήσια απόδοση 55 εκατομμυρίων επιβατών, μεταφορά φορτίου 1 εκατομμύριο τόνους και 452.000 απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών έως το 2045.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *