Τα κέρδη του βιομηχανικού κλάδου κατά το πρώτο εξάμηνο αυξήθηκαν κατά 67%

Τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου των μεγάλων βιομηχανικών εταιρειών της Κίνας σημείωσαν σταθερή ανάκαμψη, αποδίδοντας σχεδόν 67% σε ετήσια βάση το συνδυασμένο κέρδος τους, αλλά οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι μικρότερες επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις στις προσπάθειές τους να αυξήσουν τα κέρδη τους, τους υπαλλήλους και τη βιομηχανία, ειδικοί ανακοίνωσαν την Τρίτη.

Τα στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Γραφείου έδειξαν ότι τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου των βιομηχανικών επιχειρήσεων με ετήσιο κύκλο εργασιών τουλάχιστον 20 εκατομμύρια γιουάν (3,09 εκατομμύρια δολάρια) ανήλθαν σε 4,22 τρισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένα κατά 45,5% από τον αντίστοιχο αριθμό του 2019.

Αυτό σήμαινε ότι ο μέσος όρος της αύξησης των κερδών για το πρώτο εξάμηνο του έτους του 2020 και του 2021 ήταν 20,6%, έδειξαν τα στοιχεία της NBS.

Τα κέρδη των ανάντη εταιρειών που ασχολούνται με την εξόρυξη και την προμήθεια πρώτων υλών έχουν αυξηθεί 1,33 φορές και 1,83 φορές από έτος σε έτος, αντίστοιχα.

Μαζί, οι δύο τύποι εταιρειών συνέβαλαν στο 58,9% της συνολικής αύξησης του βιομηχανικού κέρδους κατά την ίδια περίοδο.

“Καθώς η εθνική οικονομία αυξήθηκε σταθερά με καλή δυναμική το πρώτο εξάμηνο, η ζήτηση για βιομηχανική παραγωγή συνέχισε να ανακάμπτει. Επομένως, οι μεγάλες επιχειρήσεις είδαν συνεχή βελτίωση των λειτουργιών και ταχεία αύξηση των κερδών τους”, δήλωσε ο Zhu Hong, ανώτερος στατιστικός της NBS.

Ωστόσο, ο Zhu τόνισε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ανισορροπίες. Η αύξηση των κερδών των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων υπολείπεται εκείνων των μεσαίων και των μεγάλων, ενώ η αύξηση των κερδών των ιδιωτικών επιχειρήσεων είναι επίσης χαμηλότερη από εκείνη των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων.

“Οι τιμές των εμπορευμάτων συνεχίζουν να τρέχουν σε υψηλό επίπεδο, γεγονός που πίεσε την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Επίσης, υπάρχουν ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού της συνολικής βιομηχανικής αλυσίδας”, είπε.

Σε μια ομιλία σε ζωντανή μετάδοση σε συνέδριο στην Changsha, στην επαρχία Hunan, την Τρίτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Liu He τόνισε τη σημασία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Ο Liu είπε ότι η οικονομία της Κίνας θα είναι σε καλή κατάσταση εάν οι ΜΜΕ παραμείνουν υγιείς. Στους οικονομικούς κύκλους, είναι αποδεκτό ότι αν ένας τόπος αναπτύξει καλά τις ΜΜΕ, τότε η οικονομία του θα διατηρήσει επίσης τη δυναμική του. Έτσι, η Κίνα θα υποστηρίξει σταθερά την ανάπτυξη των ΜΜΕ, είπε.

Ο Shi Yinghua, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Μακροοικονομικής, που είναι μέρος της Κινεζικής Ακαδημίας Δημοσιονομικών Επιστημών, δήλωσε ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις τείνουν να γίνουν ευάλωτες ενώ αντιμετωπίζουν εξωτερικές πιέσεις όπως η τρέχουσα άνοδος των τιμών των βασικών προϊόντων, επομένως απαιτούνται πιο στοχευμένες προσπάθειες για την ανακούφιση πρόκληση τους επόμενους μήνες.

“Υπήρξε μια μέτρια βελτίωση στην επενδυτική όρεξη μεταξύ των ΜΜΕ τον Ιούνιο, αν και αυτό παραμένει κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Δείχνει επίσης συνεχή αδυναμία στην όρεξη για επέκταση των επιχειρήσεων, υποδηλώνοντας ότι οι επιχειρήσεις δεν σχεδιάζουν αυξήσεις της ζήτησης”, δήλωσε ο Shen Lan, οικονομολόγος της Standard Chartered China.

«Στο παγκόσμιο εμπόριο, ενώ οι υπερπόντιες παραγγελίες των κινεζικών ΜΜΕ συνέχισαν να επηρεάζονται από τον κορονοϊό, ο ρυθμός της πτώσης επιβραδύνθηκε», είπε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *