Η Κίνα σημειώνει πρόοδο στην καινοτομία

Η Κίνα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην πρωτότυπη καινοτομία και την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Wang Zhigang.

Η Κίνα έχει αυξήσει σημαντικά τη χρηματοδότηση για βασική έρευνα, με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 16,9%, δήλωσε ο Wang σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Οι δαπάνες για βασικές έρευνες έχουν φτάσει το 6% των συνολικών δαπανών έρευνας και ανάπτυξης (Ε & Α), πρόσθεσε.

Η Κίνα έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος συνεργάτης επιστημονικών και τεχνολογικών εργασιών υψηλής ποιότητας στον κόσμο, δήλωσε ο Xu Jing, αξιωματούχος του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας.

Ο αριθμός των παραπομπών των ακαδημαϊκών εργασιών υψηλού επιπέδου της Κίνας σε 12 τομείς, όπως η επιστήμη των υλικών, η χημεία, η τεχνολογία μηχανικής, τα μαθηματικά και η φυσική κατατάσσεται μεταξύ των δύο κορυφαίων στον κόσμο, δήλωσε ο Xu.

Σύμφωνα με τον Wang, η Κίνα προωθεί ενεργά την οικοδόμηση περιφερειακών κόμβων καινοτομίας και ενθαρρύνει τις περιοχές με τις κατάλληλες συνθήκες να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη που βασίζεται στην καινοτομία.

Είπε ότι η συνολική οικονομική παραγωγή που δημιουργήθηκε από τις ζώνες υψηλής τεχνολογίας σε ολόκληρη τη χώρα αντιπροσώπευε περισσότερο από το 12% του συνόλου της χώρας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *