Κινέζοι και Μογγόλοι διεξάγουν συνομιλίες για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων

Ο Κρατικός Σύμβουλος της Κίνας και ο υπουργός Εξωτερικών Wang Yi πραγματοποίησαν συνομιλίες την Τρίτη με την επισκέπτη Υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας Batmunkh Battsetseg στο λιμάνι Tianjin της βόρειας Κίνας.

Ο Wang είπε ότι μετά το ξέσπασμα του COVID-19, η Κίνα και η Μογγολία υποστήριξαν και βοήθησαν η μία την άλλη, γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο διμερούς φιλίας.

Ο Wang είπε ότι η Κίνα είναι έτοιμη να συνεχίσει να παρέχει στη Μογγολία την απαραίτητη βοήθεια για την καταπολέμηση της επιδημίας, να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Μογγολία στους τομείς της εξόρυξης, της ενέργειας, της χρηματοδότησης, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της κατασκευής υποδομών, και να καινοτομήσει με νέες μορφές στις ανθρώπινες σχέσεις.

Η  Battsetseg εξέφρασε την προθυμία να συνεργαστεί με την Κίνα για να εμπλουτίσει τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των δύο χωρών.

Μετά τις συνομιλίες, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν από κοινού με τον Τύπο και δύο πλευρές εξέδωσαν κοινή δήλωση για την περαιτέρω ενίσχυση της αντι-επιδημικής συνεργασίας.

Οι δύο πλευρές χαιρέτισαν την κοινή έκθεση του ΠΟΥ με την Κίνας σχετικά με τον παγκόσμιο εντοπισμό της καταγωγής COVID-19, τονίζοντας ότι η ανίχνευση προέλευσης είναι ένα επιστημονικό έργο και δεν πρέπει να πολιτικοποιηθεί.

Κάλεσαν επίσης τη Γραμματεία του ΠΟΥ να συνεργαστεί με τα κράτη μέλη σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας για την προώθηση της παγκόσμιας έρευνας εντοπισμού προέλευσης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *