Ο κλάδος με τα κατοικίδια ζώων της Κίνας αυξάνει τα έσοδα του

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από την iResearch για τα κατοικίδια ζώα της Κίνας, η αξία αυτού του κλάδου θα φτάσει τα 445,6 δις γιουάν έως το 2023.

Πέρυσι, ο κλάδος σημείωσε σταθερή ανάπτυξη και το μέγεθος της αγοράς έκλεισε στα 300 δις γιουάν. Αυτή η τάση, καθοδηγούμενη από πολιτικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς και τεχνολογικούς παράγοντες, καθώς και περισσότερους πιθανούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Τα σκυλιά και οι γάτες αποτελούν την πλειοψηφία των κατοικίδιων στην Κίνα, 70% και 56% αντίστοιχα.

Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός στην αγορά τροφίμων για κατοικίδια, με επικεφαλής τις διεθνείς μάρκες. Το μερίδιο των κορυφαίων δέκα επωνυμιών στην τροφή για κατοικίδια ήταν 57,8% το 2020 ενώ οι διεθνείς μάρκες ήταν στο -42,9%.

Η πανδημία είχε σημαντικό αντίκτυπο στο ενδιαφέρον των Κινέζων για τα κατοικίδια ζώα. Κατά τη διάρκεια της αναγκαστικής απομόνωσης, τα κατοικίδια ήταν μια από τις σημαντικότερες πηγές συναισθηματικής υποστήριξης. Είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό ότι η επαφή με τα κατοικίδια μειώνει το άγχος και την αίσθηση της μοναξιάς, ενθαρρύνοντας τη μεγαλύτερη κοινωνική δραστηριότητα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *