Η Xinjiang σχεδιάζει να επενδύσει 37 δις δολάρια ΗΠΑ σε βασικά έργα πολιτισμού και τουρισμού το 2021

Η αυτόνομη περιφέρεια Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας έχει προγραμματίσει να επενδύσει περισσότερα από 240 δις γιουάν (36,8 δις δολάρια ΗΠΑ) σε 350 βασικά έργα φέτος, ανέφεραν την Τετάρτη οι τοπικές αρχές.

Ο αριθμός των έργων με επένδυση άνω του 1,5 δις γιουάν ανήλθε σε 205, αντιπροσωπεύοντας το 58,6% του συνόλου, δήλωσε ο Zhang Yongliang, αξιωματούχος του περιφερειακού οικονομικού σχεδιασμού.

Τα έργα στον τομέα του πολιτισμού και του τουρισμού αναμένεται να αυξήσουν τις επενδύσεις κατά 1,3 φορές περισσότερο από πέρυσι, καθώς η περιοχή στοχεύει να προσελκύσει περισσότερους από 200 εκατομμύρια τουρίστες το 2021 και περισσότερους από 400 εκατομμύρια τουρίστες το 2025.

Ο Zhang σημείωσε επίσης ότι υπάρχει σημαντική αύξηση του αριθμού των νέων έργων υποδομής από τα προηγούμενα χρόνια και όπως επίσης και έντονη ανάπτυξη των έργων στις αναδυόμενες βιομηχανίες.

Η Xinjiang σημείωσε αύξηση των επενδύσεων παγίου ενεργητικού κατά 16,2% σε ετήσια βάση το 2020, 13,6 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τον εθνικό μέσο όρο, καθώς η περιοχή σημείωσε ραγδαίο ρυθμό ανάπτυξης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *