100 εμπορευματικά τρένα μεταξύ Κίνας και Ευρώπης μέχρι το 2021

Ένα φορτηγό τρένο με προορισμό την Ευρώπη με οχήματα και ανταλλακτικά, ποδήλατα, αλλά και προϊόντα για καθημερινές ανάγκες έφυγε από τον Δήμο Tianjin της βόρειας Κίνας την 1η Απριλίου, με προορισμό τη Μογγολία μετά από διέλευση από το συνοριακό κόμβο Erenhot στην Αυτόνομη Περιφέρεια της εσωτερικής Μογγολίας της βόρειας Κίνας, σηματοδοτώντας την 100η αναχώρηση εμπορευματικού τρένου από την Tianjin φέτος.

Ο κόμβος του Tianjin έχει δεσμευτεί να απλοποιήσει τις διαδικασίες εκτελωνισμού των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών, για να εξασφαλίσει την έγκαιρη και εύρυθμη μεταφορά των εμπορευμάτων. Η Tianjin έχει χειριστεί συνολικά 11.604 εμπορευματοκιβώτια αγαθών κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, αύξηση 7,8% από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Με το ακμάζον εξωτερικό εμπόριο της Κίνας από την αρχή του έτους, η Tianjin έχει αξιοποιήσει πλήρως τον ρόλο της ως διασταύρωση των χερσαίων κόμβων των οδών Belt and Road (B&R) και ως οικονομικός διάδρομος της Νέας Ευρασιατικής Γέφυρας για την ενίσχυση των δυνατοτήτων του κλάδου των υπηρεσιών.

Η Tianjin ξεκίνησε τρεις διαδρομές εμπορευματικών τρένων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης που διέρχονται από τους μεγάλους συνοριακούς κόμβους της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Manzhouli, Erenhot και Alataw, ενισχύοντας την οικονομική και εμπορική συνεργασία με τις χώρες B&R.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *