Η Κίνα κατατάσσεται πρώτη παγκοσμίως σε προσφορές πράσινων ομολόγων

Η Κίνα κατατάχθηκε ως ο κορυφαίος εκδότης για προσφορές πράσινων ομολόγων, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από την Refinitiv, έναν παγκόσμιο πάροχο δεδομένων χρηματοοικονομικής αγοράς και υποδομών.

Σύμφωνα με το Refinitiv, η Κίνα έχει εκδώσει πράσινα ομόλογα αξίας 15,7 δις δολαρίων ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τετραπλάσιο από το αντίστοιχο ποσό που σημειώθηκε πέρυσι.

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι η ευημερία της έκδοσης πράσινων ομολόγων της Κίνας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αποτελεσματικό έλεγχο της Κίνας για την πανδημία COVID-19 και τη σταθερή οικονομική ανάκαμψη.

Μέχρι το τέλος του 2020, η Κίνα ήταν υπερήφανη για τα αποθέματα πράσινων ομολόγων ύψους 813,2 δις γιουάν, κατατάσσοντας τη δεύτερη στον κόσμο.

Τον Φεβρουάριο, η Κίνα εξέδωσε την πρώτη παρτίδα ομολόγων ουδέτερου άνθρακα στην αγορά διατραπεζικών ομολόγων ως μέρος των προσπαθειών της χώρας να επιτύχει τον στόχο της για χαμηλά επίπεδα άνθρακα το 2060.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *