Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Αιγύπτου για την τεχνολογία

Η Αίγυπτος και η Κίνα υπέγραψαν την Πέμπτη συμφωνία για συνεργασία σε θέματα ανάπτυξης τεχνολογίας, δήλωσε η κινεζική πρεσβεία στο Κάιρο.

Η συμφωνία υπεγράφη από το Ινστιτούτο Μικροσυστήματος και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Σαγκάης (SIMIT) της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών με το Ινστιτούτο Έρευνας Ηλεκτρονικών της Αιγύπτου (ERI), δήλωσε η πρεσβεία.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η κινεζική πλατφόρμα καινοτομίας επιστήμης και τεχνολογίας, το InnoSpring incubator, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη τεχνολογικής καινοτομίας του αιγυπτιακού incubator TARIEIC μέσω μεταφοράς τεχνολογίας.

“Τα δύο μέρη θα προωθήσουν από κοινού τη δημιουργία πρώτυπων εμπορικών προϊόντων με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, ενισχύοντας τις αμοιβαίες ανταλλαγές προσωπικού και μοιράζοντας τις εμπειρίες λειτουργίας και διαχείρισης των incubator”, ανέφερε η δήλωση της πρεσβείας.

Το SIMIT και το ERI θα συνεργαστούν επίσης για τη διεξαγωγή τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης σε θέματα μάρκετινγκ προϊόντων αλλά και εμπορικής εκμετάλλευσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας για να υποστηρίξουν από κοινού την τεχνολογική καινοτομία και ανάπτυξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στην διαδικτυακή τελετή υπογραφής της συμωνίας παρευρέθηκε ο Αιγύπτιος υπουργός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης Khaled Abdel-Ghaffar, ο οποίος είπε ότι ο κλάδος των ηλεκτρονικών και η τεχνολογία πληροφοριών είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενοι τομείς της Αιγύπτου, οι οποίοι έχουν συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η συνεργασία για την ανάπτυξη της καινοτομίας ηλεκτρονικής τεχνολογίας μεταθύ Κίνας και Αιγύπτου αναμένεται να βοηθήσει την Αίγυπτο να εφαρμόσει την εθνική στρατηγική ανάπτυξης τεχνολογικής καινοτομίας του 2030, πρόσθεσε ο Αιγύπτιος υπουργός.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *