Περισσότερα τρένα περνούν από την Xinjiang από και προς την Ευρώπη

Στην Horgos, μια συνοριακή πόλη που βρίσκεται στην αυτόνομη περιοχή Xinjiang Uygur της βορειοδυτικής Κίνας, έχει περάσει περισσότερα εμπορευματικά τρένα από και προς την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με εκείνα της ίδιας περιόδου του περασμένου έτους.

Την Τρίτη, ένα φορτηγό τρένο μεταξύ Κίνας-Ευρώπης φορτωμένο με καθημερινές ανάγκες, μηχανικά εξαρτήματα και προϊόντα για μητέρες και παιδιά έφυγε από το λιμάνι της Horgos για την περιφέρεια του Kaliningrad της Ρωσίας, και ήταν το 1.000ο τρένο που διέρχεται από το λιμάνι φέτος.

Απο το λιμάνι έχουν περάσει περισσότερα από 1.000 τρένα μέχρι στιγμής φέτος, αντιπροσωπεύοντας 40 ημέρες λιγότερες εκτελωνισμού από τον αριθμό που καταγράφηκε πέρυσι, γεγονός που δείχνει το ισχυρό εμπόριο μεταξύ Κίνας και χωρών κατά μήκος των γραμμών Belt and Road.

Ο Sun Yongyu, αξιωματούχος του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Horgos, δήλωσε ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορευματικών αμαξοστοιχιών Κίνας-Ευρώπης στην Κεντρική Ασία, το τοπικό τμήμα σιδηροδρόμων έχει βελτιώσει την ικανότητα μεταφοράς και έχει ενισχύσει τον συντονισμό του με τις τελωνειακές και συνοριακές αρχές επιθεώρησης, για να επιταχυνθεί ο εκτελωνισμός.

Μετά την επέκταση της χωρητικότητας, το λιμάνι της Horgos μπορεί να εξυπηρετήσει από 15-18 τρένα από και προς την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία κάθε μέρα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *