Η Σαγκάη κατέχει την 3η θέση μεταξύ των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών κέντρων

Η Σαγκάη που βρίσκεται στην ανατολική Κίνα παραμένει στην τρίτη θέση σύμφωνα με την 29η έκδοση του Global Financial Centers Index (GFCI 29) που δημοσιεύθηκε από το βρετανικό think tank Z/Yen Group και το China Development Institute στο Shenzhen την Τετάρτη.

Η Έκθεση GFCI κυκλοφορεί κάθε Μάρτιο και Σεπτέμβριο κάθε χρόνο από το 2007. Στην 29η έκδοση της GFCI, αξιολογήθηκαν 126 χρηματοοικονομικά κέντρα. Η Σαγκάη ήρθε η τρίτη, μετά τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, με συνολική βαθμολογία 742.

Σημειώνεται ότι, παρά την παραμονή της Σαγκάης στην ίδια θέση σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά, η διαφορά βαθμολογίας της Σαγκάης με το Λονδίνο περιορίστηκε σε έναν μόνο βαθμό.

Σύμφωνα με την έκθεση GFCI, η Σαγκάη κατέλαβε τη δεύτερη θέση, μετά τη Νέα Υόρκη, όσον αφορά στην ανάπτυξη της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech).

Η Σαγκάη έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην ανάπτυξη της ως ένα σπουδαίο διεθνές χρηματοοικονομικο κέντρο καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2020. Στην έκθεση GFCI28 τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Σαγκάη ξεπέρασε το Τόκιο καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση για πρώτη φορά. Η τρίτη συνεχόμενη κατάταξη δείχνει ότι η Σαγκάη έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα ως ανταγωνιστικό παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κέντρο, ανέφεραν οι αναλυτές.

Ως διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο, η Σαγκάη γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική, δήλωσε ο Zeng Gang, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Zeng, χάρη στο ευρύτερο άνοιγμα και τη σταθερή οικονομία της Κίνας, το περιουσιακό στοιχείο της Renminbi (RMB) έγινε όλο και πιο ελκυστικό το 2020, καθιστώντας την χρηματοοικονομική αγορά της Σαγκάης ακόμη μεγαλύτερη.

Εκτός αυτού, η πολυεπίπεδη χρηματοπιστωτική αγορά της Σαγκάης έχει βελτιωθεί καθώς οι χρηματοοικονομικές μεταρρυθμίσεις έχουν εντατικοποιηθεί περαιτέρω. Η πόλη έχει δει περισσότερες διασυνοριακές συναλλαγές μέσω καλύτερης σύνδεσης μεταξύ της χρηματοοικονομικής της αγοράς και των ξένων χωρών, δήλωσε ο Zeng.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *