Η Huawei χρεώνει δικαιώματα χρήσης της πατενταρισμένης τεχνολογίας της 5GHuawei to charge royalty for use of its patented 5G tech

Ο κινεζικός γίγαντας υψηλής τεχνολογίας Huawei ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα χρεώσει στους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων για χρήση της πατενταρισμένης τεχνολογίας 5G.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια λευκή βίβλο για την καινοτομία και την πνευματική ιδιοκτησία (IP) στα κεντρικά γραφεία της στο Shenzhen, δηλώνοντας ότι έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στον κόσμο μέσω συνεχών επενδύσεων στην καινοτομία.

Μέχρι το τέλος του 2020, η Huawei κατείχε πάνω από 100.000 ενεργά διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε περισσότερες από 40.000 τύπους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας παγκοσμίως, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο.

Για κάθε smartphone πολλαπλών λειτουργιών 5G, η εταιρεία θα επιβάλει ένα λογικό ποσοστό δικαιωμάτων στην τιμή πώλησης της συσκευής με ανώτατο όριο ανά μονάδα στα 2,5 δολάρια ΗΠΑ, δήλωσε ο Jason Ding, επικεφαλής του Τμήματος Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Huawei.

“Θέλουμε να δείξουμε την ιστορία της καινοτομίας μας τα τελευταία 30 χρόνια και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση μας για σεβασμό, προστασία και συμβολή στην IP. Με αυτήν τη Λευκή Βίβλο, θέλουμε να καταλάβετε καλύτερα με ποιό τρόπο η Huawei έχει γίνει αυτό που είναι σήμερα, είπε ο επικεφαλής της Huawei, Song Liuping.

Το 2008, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας καταχώρισε την Huawei ως Νο.1 όσον αφορά στον αριθμό των αιτήσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκαν για πρώτη φορά βάσει της Συνθήκης Συνεργασίας για τα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας το 2019. Έτσι το2019, η εταιρεία κατέλαβε την Νο.2 στην Ευρώπη και την δέκατη στις Ηνωμένες Πολιτείες ως προς τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που χορηγήθηκαν.

Η Huawei εκτιμά ότι θα λάβει έσοδα 1,2 έως 1,3 δις δολαρίων ΗΠΑ από την αδειοδότηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μεταξύ 2019 και 2021, σύμφωνα με τον Ding.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *