Η Κίνα θα κάνει μελλοντικές επενδύσεις στην τεχνολογία 6G

Η Κίνα θα επιταχύνει τη μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη του δικτύου 5G και θα προωθήσει επενδύσεις σε τεχνολογία 6G, σύμφωνα με τον Yang Xiaowei, αναπληρωτή διευθυντή της κυβέρνησης για τον κυβερνοχώρο της Κίνας σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Παρασκευή.

Η Κίνα ξεκίνησε την έρευνα και ανάπτυξη στο 6G το 2019. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, το Υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και άλλα πέντε τμήματα ίδρυσαν από κοινού μια ομάδα προώθησης 6G Ε&Α και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων.

Η χώρα ξεκίνησε με επιτυχία τον πρώτο δοκιμαστικό δορυφόρο 6G στις 6 Νοεμβρίου 2020.

Μέχρι στιγμής, πολλές κινεζικές επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί στην έρευνα και ανάπτυξη για το 6G, όπως η ZTE, η Huawei, η UNISOC, η Vivo, και η DTmobile.

Οι τοπικές κυβερνήσεις αποδίδουν επίσης μεγάλη σημασία στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης του 6G. Για παράδειγμα, το Δημοτικό Γραφείο Οικονομίας και Πληροφορικής του Πεκίνου κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα σχέδιο δράσης για την έξυπνη ανάπτυξη της πόλης κατά τη διάρκεια του 14ου Πενταετούς Σχεδίου (2021-2025), προτείνοντας να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε 6G και άλλες τεχνολογίες αιχμής.

Το δίκτυο 5G θα αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα στην Κίνα από το 2020 έως το 2024 και θα ενισχυθεί από το 2025 έως το 2028. Το 2029, το 6G είναι πιθανό να εισαχθεί στην Κίνα, δήλωσε ο Yu Xiaohui, πρόεδρος της Ακαδημίας Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.