Η επένδυση της Shaanxi αυξήθηκαν κατά 45% τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο

Η επένδυση σταθερού ενεργητικού (FAI) στην επαρχία Shaanxi της βορειοδυτικής Κίνας σημείωσε άνοδο κατά 45% σε ετήσια βάση κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, 10 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερες από εκείνες της χώρας, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία των τοπικών αρχών.

Μεταξύ αυτών, οι ιδιωτικές επενδύσεις τύπου FAI της Shaanxi αυξήθηκαν κατά 63% σε ετήσια βάση τους πρώτους δύο μήνες, 26,6 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερα από ολόκληρη τη χώρα, δείχνοντας τα αποτελέσματα των προσπαθειών της Shaanxi στην ανάπτυξη έργων.

Από την έναρξη του έτους, η επαρχία Shaanxi έχει δώσει προτεραιότητες στην κατασκευή των μεγάλων έργων. Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών, άρχισαν να κατασκευάζονται συνολικά 783 μεγάλα έργα που αφορούσαν επενδύσεις 705,12 δις γιουάν στη Shaanxi.

Εν τω μεταξύ, το σχέδιο για την κατασκευή ενός επαρχιακού σιδηροδρομικού έργου υψηλής ταχύτητας που συνδέει την πρωτεύουσα Xi’an με την Ankang έχει λάβει προκαταρκτική έγκριση.

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, η Shaanxi είχε εγκρίνει 3.051 έργα με συνολική επένδυση 547,98 δις γιουάν, αύξηση 124,2% σε ετήσια βάση.

Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών, συνολικά 2.024 ειδικά σχέδια ομολόγων στην επαρχία εγκρίθηκαν από την Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC), τον κορυφαίο οικονομικό σχεδιασμό της Κίνας, με συνολικά 322,2 δις γιουάν ομολόγων, αύξηση κατά 141,9% σε σύγκριση με 2020.

Από τις 15 Μαρτίου, το NDRC έχει διαθέσει 4,15 δις γιουάν κεφαλαίων στην επαρχία Shaanxi από τον ετήσιο προϋπολογισμό της κεντρικής κυβέρνησης για το 2021.

Όσον αφορά στην ενίσχυση της τοπικής χρηματοδότησης, η Shaanxi έχει αποκτήσει εταιρικά ομόλογα αξίας 2,8 δις γιουάν που έχουν εγκριθεί από τη NDRC και έχει εγγράψει δανεισμό ξένου χρέους αξίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *