Η Αιθιοπία βελτιώνει τη διανομή καυσίμων με τη βοήθεια κινεζικού έργου σιδηροδρόμων

Με τη βοήθεια κινεζικής κατασκευαστικής εταιρείας, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας φιλοδοξεί να βελτιώσει τη διανομή καυσίμων της χώρας με την έγκαιρη ολοκλήρωση ενός σιδηροδρομικού έργου με κινεζική σύμβαση, δήλωσε αξιωματούχος.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Xinhua, η Tadesse Hailemariam, διευθύνων σύμβουλος της Ethiopian Petroleum Supply Enterprise, δήλωσε ότι η χώρα της Ανατολικής Αφρικής θα μεταφέρει πετρέλαιο από το λιμάνι του Τζιμπουτί προς την κεντρική Αιθιοπία με τη βοήθεια ενός πρόσφατα εγκαινιασμένου κινεζικού έργου.

Η Αιθιοπία, μια χώρα με αποκλεισμούς που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα εισαγόμενα προϊόντα πετρελαίου, την Κυριακή έθεσε τον ακρογωνιαίο λίθο ενός σιδηροδρομικού έργου που συνδέει την κεντρική πόλη της Αιθιοπίας με την αγορά Awash και το λιμάνι του Τζιμπουτί, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC).

“Τα καύσιμα διαδραματίζουν μεγάλο ρόλο στην οικονομία μας. Συνολικά, τα καύσιμα είναι το κορυφαίο στοιχείο στον ενεργειακό τομέα”, δήλωσε Hailemariam στο Xinhua, τονίζοντας τον “τεράστιο αντίκτυπο και ρόλο” που διαδραματίζει το καύσιμο στη γεωργία, την κατασκευή και τη μεταφορά για την Αιθιοπία.

“Είχαμε έναν πολύ παλιό σιδηρόδρομο από το Τζιμπουτί προς την Αντίς Αμπέμπα, ο οποίος είναι πλέον εγκαταλειμμένος. Αλλά αυτό που κάνει το νέο σιδηρόδρομο ξεχωριστό είναι το γεγονός ότι είναι ένα ηλεκτρικό τρένο και η αποδοτικότητά του είναι πολύ καλύτερη από το παλιό”, δήλωσε Hailemariam.

“Η αποδοτικότητα του συστήματος μεταφοράς σημαίνει απλώς ότι το καύσιμο θα μπορούσε να φτάσει από το Awash στο Τζιμπουτί εντός οκτώ ωρών”, ενώ χρειάζονται δύο έως τρεις ημέρες με οδικά φορτηγά, είπε.

Ο επικεφαλής της Ethiopian Petroleum Supply Enterprise μίλησε επίσης για τον κινεζικό εργολάβο για την ολοκλήρωση του έργου εγκαίρως.

“Οι Κινέζοι εργολάβοι είναι πολύ αποτελεσματικοί. Ελπίζω από την εμπειρία μου που έχω δουλέψει μαζί τους και από τη φήμη τους οι Κινέζοι εργολάβοι, μπορούν ολοκληρώσουν τα έργα τους νωρίτερα. Τώρα σχεδιάζουμε την ολοκλήρωση του εντός 9-12 μηνών, αλλά ελπίζουμε ότι μπορούν να ολοκληρώσουν σε μικρότερο από το αναμενόμενο χρονικό διάστημα, “επιβεβαίωσε η Hailemariam.

Η σιδηροδρομική γραμμή, που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός ενός έτους, θα μπορούσε να μεταφέρει δύο τρένα πετρελαιοφόρων την ημέρα και να επιτύχει ετήσια χωρητικότητα παράδοσης 1,3 εκατομ. τόνων στο εγγύς μέλλον. Μακροπρόθεσμα, η μεταφορική της ικανότητα μπορεί να φτάσει τα έξι τρένα την ημέρα, σημειώνεται.

Οι κινεζικές εταιρείες έχουν γίνει σημαντικοί εταίροι της Αιθιοπίας στην κατασκευή σιδηροδρόμων.

Ο σιδηρόδρομος Αντίς Αμπέμπα-Τζιμπουτί, ως ο πρώτος ηλεκτρικός διεθνής σιδηρόδρομος στην Ανατολική Αφρική, θα κατασκευαστεί από δύο κινεζικές εταιρείες, την China Railway Group και την CCECC. Παρέχει διάφορες υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων στους ντόπιους, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς ευπαθών αγαθών, οχημάτων, δημητριακών και λιπασμάτων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *