Οι πληρωμές μέσω κινητού αυξάνονται στην Κίνα

Οι πληρωμές μέσω κινητού συνεχίζονται να αυξάνονται στην Κίνα καθώς περισσότεροι καταναλωτές έχουν συνηθίσει στη δημοφιλή τεχνολογία, έδειξε η τελευταία έρευνα από την China UnionPay.

Το 2020, το 98% των 65.000 Κινέζων που ερωτήθηκαν ανέφεραν τις πληρωμές μέσω κινητού ως το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο κανάλι για πληρωμές, ποσοστό κατά 5% αυξημένο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσαν από κοινού η China UnionPay και 17 εμπορικές τράπεζες και ιδρύματα πληρωμών.

Το μερίδιο των χρηστών που έκαναν πληρωμές με κωδικό QR έφτασε το 85%, αύξηση 6% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την έκθεση.

Επηρεασμένοι από την επιδημία, οι πληρωμές των Κινέζων έχουν μεταφερθεί στο διαδίκτυο. Η έκθεση έδειξε ότι το 30% των ερωτηθέντων χρησιμοποιούν συχνά αγορές ζωντανής ροής.

Εν τω μεταξύ, μικρά καταστήματα που δεν έχουν παρουσία Online τα καταστήματα φρούτων, έχουν αυξήσει την ενοποίηση πληρωμών στο διαδίκτυο και εκτός σύνδεσης, κερδίζοντας πελάτες κατά την επιδημία.

Η έκθεση έδειξε, επίσης, ανεπαρκή αυτοπροστασία στην ασφάλεια πληρωμών, με “όλοι οι κωδικοί πρόσβασης πληρωμής να είναι οι ίδιοι” και “πληρωμή ενώ συνδέονται με δημόσιο Wi-Fi” ως οι δύο πιο σημαντικοί κίνδυνοι.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *