Εμβόλια τύπου Sinopharm COVID-19 δώρο της Κίνας στο Λάος

Μια ομάδα εμβολίων Sinopharm COVID-19 που δωρίστηκαν από την Κίνα έφτασε στην πρωτεύουσα του Λάος Βιεντιάνε νωρίς τη Δευτέρα. Το φορτηγό αεροπλάνο YTO Express που μεταφέρει τα κινεζικά εμβόλια έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Wattay περίπου στις 1:00 π.μ. τοπική ώρα.

Ο υπουργός Υγείας του Λάος Bounkong Syhavong και ο Πρέσβης της Κίνας στο Λάος Jiang Zaidong έλαβαν τα εμβόλια στο αεροδρόμιο.

Στο αεροδρόμιο, ο Bounkong εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης και του λαού στις προσπάθειες αντι-πανδημίας του Λάος.

Το υπουργείο Υγείας του Λάος εκτιμά ιδιαίτερα το κινεζικό εμβόλιο, πιστεύοντας ότι η υψηλή ποιότητα και η αποτελεσματικότητά του θα βοηθήσει στην προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας του Λάος και των δημόσιων υπαλλήλων, δήλωσε ο υπουργός του Λάος.

“Τα κινεζικά εμβόλια έχουν αποδειχθεί για την ασφάλεια και την αξιοπιστία του. Οι λαοί λοιπόν ανυπομονούν για τον εμβολιασμό”, δήλωσε ο Λάος αξιωματούχος.

Μιλώντας με την ευκαιρία, ο Jiang δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της μάχης της Κίνας ενάντια στην πανδημία, o λαός του Λάος έχει προσφέρει βοήθεια και η Κίνα εν τω μεταξύ θέτει το Λάος στον κατάλογο προτεραιότητας του σχεδίου βοήθειας για εμβόλια.

Ο πρέσβης ευχήθηκε τα κινεζικά εμβόλια να βοηθήσουν το Λάος να περιορίσει την επιδημία, να προστατεύσει τις ζωές, και να ανακτήσει την οικονομία.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *