Η CRCC της Κίνας θα κατασκευάσει τον πρώτο σιδηρόδρομο υψηλής ταχύτητας της Ταϊλάνδης

Η China Railway 11 Bureau Group Co., Ltd, θυγατρική της China Railway Construction Corp (CRCC), υπέγραψε πρόσφατα συμβόλαιο για την κατασκευή της πρώτης φάσης σιδηροδρόμων υψηλής ταχύτητας Κίνας-Ταϊλάνδης, δήλωσε ο όμιλος που εδρεύει στο Wuhan

Η ομάδα θα είναι υπεύθυνη για την κατασκευή ενός τμήματος 26.1 χιλιομέτρων του έργου πρώτης φάσης, που περιλαμβάνει τρία σιδηροδρομικά αμαξόματα με κρεβάτια, δύο γέφυρες και έναν νέο σιδηροδρομικό σταθμό, καθώς και εγκαταστάσεις υποστήριξης.

Σύμφωνα με την ομάδα, οι σιδηροδρομικές τροχές μήκους 1.435 μέτρων του σιδηροδρομικού δικτύου θα επιτρέψουν σε τρένα υψηλής ταχύτητας να ταξιδεύουν με ταχύτητα έως και 250 χιλιόμετρα την ώρα στο μέλλον. Προς το παρόν, ο κρατικός σιδηρόδρομος της Ταϊλάνδης χρησιμοποιεί μία τροχιά 1 μέτρου, που επιτρέπει στα τρένα να ταξιδεύουν με ταχύτητα μόνο 120 χλμ. ανά ώρα.

Το πρώτο σκέλος μήκους 253 χιλιομέτρων που συνδέει την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ και τη βορειοανατολική επαρχία Nakhon Ratchasima αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2025. Μετά την ολοκλήρωση, ο σιδηρόδρομος θα είναι ο πρώτος σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας της Ταϊλάνδης σε όλη τη χώρα.

Ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας Κίνας-Ταϊλάνδης είναι ένας από τα σημαντικότερα έργα σύνδεσης μεταξύ Κίνας και Ταϊλάνδης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Belt and Road” (BRI). Θα συμβάλει στην ανάπτυξη υποδομών και θα ενισχύσει τη συνδεσιμότητα της Ταϊλάνδης καθώς και όλη την περιοχή, βοηθώντας έτσι την Ταϊλάνδη να αποκτήσει περισσότερα οικονομικά και εμπορικά πλεονεκτήματα.

Στο μέλλον, ο σιδηρόδρομος υψηλής ταχύτητας Κίνας-Ταϊλάνδης θα συνδέεται επίσης με τον σιδηρόδρομο Κίνα-Λάος προς τα βόρεια και θα συνδέει τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη με το νότο, καθιστώντας την μια σημαντική αρτηρία που θα συνδέει τη νοτιοδυτική Κίνα με τη Νότια Ασία.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο θα διευκολύνει τις συναλλαγές και τις ανταλλαγές μεταξύ των ανθρωπων, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη που θα προκύψει από τη μελλοντική εφαρμογή της περιφερειακής συνολικής συμφωνίας οικονομικής εταιρικής σχέσης (RCEP).


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *