Η Σαγκάη στοχεύει στην κατασκευή διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου παγκόσμιας κλάσης

Η Σαγκάη θα επιταχύνει την κατασκευή ενός συμπλέγματος λιμένων και αεροδρομίων παγκόσμιας κλάσης στο Δέλτα του ποταμού Yangtze, σε μια προσπάθεια να το μετατρέψει σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιας κλάσης, δήλωσε αξιωματούχος την Πέμπτη.

Η πόλη στοχεύει επίσης να προωθήσει την αφαίρεση του άνθρακα και να ενισχύσει τη συνεργασία με τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία, δήλωσε ο Gong Zheng, δήμαρχος της Σαγκάης, στο φόρουμ North Bund 2021 για τη διεθνή ναυτιλία.

Η Σαγκάη κατέλαβε την τρίτη θέση στη διεθνή κατάταξη των ναυτιλιακών κέντρων στην Έκθεση του 2021 Xinhua-Baltic International Shipping Center Development Index, η οποία αξιολόγησε τις ολοκληρωμένες επιδόσεις 43 παγκόσμιων πόλεων με λιμενικές και ναυτιλιακές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το 14ο Πενταετές Σχέδιο της πόλης (2021-2025) για την κατασκευή διεθνών ναυτιλιακών κέντρων, η ετήσια διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων θα φτάσει τουλάχιστον τις 47 εκατομμύρια ισοδύναμες μονάδες 20 ποδιών μέχρι το 2025, η ετήσια διακίνηση των αεροπορικών ταξιδιών επιβατών θα φτάσει τουλάχιστον 130 εκατομμύρια και η ετήσια διακίνηση φορτηγών πλοίων θα φτάσει τους 4,1 εκατομμύρια τόνους ή περισσότερο.

Ο Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, δήλωσε ότι η ψηφιοποίηση είναι ένα βασικό στοιχείο που μπορεί να φέρει τη ναυτιλιακή βιομηχανία σε μια νέα εποχή διασφαλίζοντας τη θαλάσσια ασφάλεια, προωθώντας την προστασία του περιβάλλοντος, τη διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο και βελτιώνοντας τη λειτουργική αποτελεσματικότητα.

Επίσης στο φόρουμ, περισσότερες από 10 εταιρείες και οργανισμοί, μεταξύ των οποίων η COSCO Shipping, η China Eastern Airlines and the Baltic και το Διεθνές Ναυτιλιακό Συμβούλιο, υπέγραψαν την «Πρωτοβουλία της Σαγκάης 2021» για τη διασφάλιση της διασυνοριακής μεταφοράς αντιεπιδημικών υλικών προστατεύοντας παράλληλα την υγεία και την ασφάλεια των εμπλεκόμενων εργαζομένων, ώστε να αποκατασταθεί σταδιακά το παγκόσμιο σύστημα εφοδιαστικής αλυσίδας.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πολύ στενά μαζί σε πολυμερές επίπεδο για να αναζωογονήσουμε τις διεθνείς ανταλλαγές και τη συνεργασία και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του παγκόσμιου τουρισμού και του εμπορίου για να αυξήσουμε την ευημερία για όλους», δήλωσε ο Stephen Creamer, διευθυντής του Γραφείου Αεροναυτιλίας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας.


BRInfo

One thought on “Η Σαγκάη στοχεύει στην κατασκευή διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου παγκόσμιας κλάσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *