Κινεζική τράπεζα ανοίγει νέο υποκατάστημα στη Σαουδική πόλη Τζέντα

Η Βιομηχανική και Εμπορική Τράπεζα της Κίνας (ICBC) άνοιξε την Τρίτη νέο υποκατάστημα στη Σαουδική πόλη Τζέντα.

Αυτό ανακοινώθηκε σε επιχειρηματική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ για την προώθηση της χρήσης του κινεζικού νομίσματος RMB. Περισσότερα από 150 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Chen Siqing, πρόεδρος του ICBC, ο Yin Lijun, επιτετραμμένος της κινεζικής πρεσβείας στη Σαουδική Αραβία και ο Wang Qimin, γενικός πρόξενος του Γενικού Προξενείου της Κίνας στη Τζέντα.

Ο Chen εξήρε την εμβάθυνση της ρεαλιστικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Σαουδικής Αραβίας σε διάφορους τομείς, που αποφέρει απτά οφέλη στους λαούς και των δύο χωρών.

Ως η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα στον κόσμο και ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών RMB, η ICBC θα εκμεταλλευτεί το άνοιγμα του υποκαταστήματος της Τζέντα ως ευκαιρία για να εμπλουτίσει συνεχώς την υψηλής ποιότητας χρηματοοικονομική προσφορά, να εφαρμόσει τη σημαντική συναίνεση των δύο αρχηγών κρατών με πρακτικές ενέργειες, και παρέχει υψηλής ποιότητας χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, πρόσθεσε.

Ο Yin είπε ότι η ολοένα και στενότερη οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Σαουδικής Αραβίας έχει δημιουργήσει μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη διακανονισμού και επενδύσεων RMB.

Το ICBC Riyadh Branch υπέγραψε την Τρίτη μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ιδιωτικοποιήσεων & ΣΔΙΤ της Σαουδικής Αραβίας και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες RMB με τον όμιλο Saudi Ajlan & Bros Holding.

Καθώς η Κίνα και η Σαουδική Αραβία ενίσχυσαν περαιτέρω τη συνολική στρατηγική εταιρική σχέση τους τα τελευταία χρόνια, το διμερές εμπόριο έφτασε στο υψηλό επίπεδο των 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ το 2022, αποδεικνύοντας πλήρως το σθένος και τη ζωτικότητα της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Η ICBC είναι η πρώτη κινεζική τράπεζα που εισήλθε στην αγορά της Μέσης Ανατολής, με ιδρύματα που έχουν συσταθεί σε τέσσερις χώρες, συγκεκριμένα τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Κουβέιτ.


BRInfo

One thought on “Κινεζική τράπεζα ανοίγει νέο υποκατάστημα στη Σαουδική πόλη Τζέντα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *