Η Κίνα συμβάλλει πολύ στην παγκόσμια ανάπτυξη ως μέλος του ΠΟΕ

Μετά την ένταξή της στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), η Κίνα διαδραμάτισε εποικοδομητικό ρόλο όλα αυτά τα χρόνια, δήλωσε στο Xinhua ο Sean Doherty, επικεφαλής Διεθνούς Εμπορίου και Επενδύσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF).

Στις 11 Δεκεμβρίου 2001, η Κίνα εντάχθηκε επίσημα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) και έγινε το 143ο μέλος του.

Ο Doherty, επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής στο WEF, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη ότι τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η Κίνα έχει γίνει ξεκάθαρα σημαντικός παίκτης στο παγκόσμιο εμπόριο, ιδιαίτερα για αγαθά, και συνέβαλε σημαντικά στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ένταξη της Κίνας στον ΠΟΕ συμβάλλει στην προώθηση της εσωτερικής μεταρρύθμισης, στην επιτάχυνση του ρυθμού ανοίγματος της Κίνας και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της.

Στην περίπτωση της Κίνας, η ένταξη στον ΠΟΕ ήταν πολύτιμη για να δώσει εμπιστοσύνη στους επενδυτές για να επενδύσουν, είπε ο Doherty, προσθέτοντας ότι αυτό έχει βοηθήσει επίσης τη διάδοση της τεχνολογίας, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και τους περιβαλλοντικούς ελέγχους.

Ο Doherty είπε ότι η Κίνα συμμορφώθηκε με τις αποφάσεις του μηχανισμού επίλυσης διαφορών του ΠΟΕ και πρόσφατα έδειξε ηγετικό ρόλο σε θέματα όπως η διευκόλυνση των επενδύσεων.

«Η Κίνα εργάζεται σκληρά για να έχει ένα ισορροπημένο εμπόριο, εισάγοντας αλλά και εξαγωγές», είπε ο Doherty, λαμβάνοντας ως καλό παράδειγμα τη συνεχιζόμενη τέταρτη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (CIIE).

Η CIIE έχει γίνει μια πολύ γνωστή και πολυπληθής έκθεση, η οποία προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία σε όσους βρίσκονται εκτός Κίνας να μάθουν περισσότερα για τις δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός της Κίνας και να αναπτύξουν ισχυρότερες σχέσεις με κινεζικές επιχειρήσεις, είπε.

Ο Doherty είπε ότι η Κίνα, τόσο ως μεγάλος καταναλωτής όσο και ως παραγωγός, θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στον ΠΟΕ σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και κοινωνικής ανάπτυξης στο μέλλον.

Αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της αντιπαγκοσμιοποίησης, πιστεύει ότι τα μέλη του ΠΟΕ πρέπει να καταλήξουν σε συναινέσεις μέσω του ΠΟΕ και να τις εφαρμόσουν.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *