Ξεκινά η λειτουργία νέου λιμανιού στη Χάιφα από κινεζική εταιρεία

Η τελετή για τα εγκαίνια του νέου λιμανιού στη βόρεια ισραηλινή παράκτια πόλη Χάιφα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, με τον Ισραηλινό υπουργό Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας Merav Michaeli να λέει ότι το νέο λιμάνι άνοιξε μια νέα πύλη στον κόσμο.

Το αυτοματοποιημένο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων κατασκευάστηκε κυρίως από το China Shanghai International Port Group (SIPG) και η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε σε δύο χώρους αντίστοιχα στη Χάιφα και τη Σαγκάη της Κίνας.

Στη Χάιφα, ο Michaeli είπε ότι για πρώτη φορά στο Ισραήλ, πλοία χωρητικότητας περίπου 15.000 ισοδύναμων μονάδων είκοσι ποδιών (TEU), μπορούν να προσεγγίσουν το νέο λιμάνι της Χάιφα.

Το Ισραήλ είναι ευγνώμων για την προηγμένη τεχνολογία, εξοπλισμό και διαχείριση έργου και εμπειρία από τη Σαγκάη, πρόσθεσε.

Ο Dai Yuming, υπουργός σύμβουλος της κινεζικής πρεσβείας στο Ισραήλ, δήλωσε ότι το νέο λιμάνι της Χάιφα είναι ένας μικρόκοσμος αμοιβαίως επωφελούς και κερδοφόρας συνεργασίας Κίνας-Ισραήλ.

Τον Μάιο του 2015, η Israel Port Development and Assets Corporation και η SIPG υπέγραψαν συμφωνία στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, παραχωρώντας επίσημα στη SIPG το δικαίωμα να λειτουργεί το νέο λιμάνι της Χάιφα για 25 χρόνια, ξεκινώντας από το 2021.

Η κατασκευή του λιμανιού ξεκίνησε επίσημα το 2018, προγραμματισμένη σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση, με έναν τερματικό μήκους 805,5 μέτρων ακτογραμμής, έχει ολοκληρωθεί. Το μήκος της ακτογραμμής δεύτερης φάσης είναι 715,7 μέτρα.

Η Χάιφα είναι το μεταφορικό και βιομηχανικό κέντρο του Ισραήλ και σιδηροδρομικός κόμβος κατά μήκος της Μεσογείου. Το λιμάνι της Χάιφα είναι το μεγαλύτερο λιμάνι στο Ισραήλ και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ανατολική Μεσόγειο.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *