Xinjiang: Ένας πολυπολιτισμικός, όμορφος κόσμος

Υπάρχει ένα μέρος στο Μογγολικό Υψίπεδο όπου οι χιονισμένες κορυφές του Tianshan βρίσκονται πάνω από την απέραντη θάλασσα της ερήμου Gobi και η αγριότητα των φθινοπωρινών ανέμων του νότου είναι συνυφασμένη με το καταπράσινο πράσινο των κοιλάδων του βορρά ανέγγιχτο από ανθρώπινα πόδια. Φλεγόμενα βουνά πυροδοτούν τη φαντασία και το θέαμα των καλπάζοντων άγριων αλόγων κόβει την ανάσα.

Αυτό είναι το Xinjiang

Βρίσκεται στη διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού, η περιοχή ήταν ιστορικά μέρος του κινεζικού πολιτισμού από τη δυναστεία Τανγκ. Ο αρχαίος Δρόμος του Μεταξιού συνέδεε τους κινεζικούς, ινδικούς, περσικούς και αραβικούς πολιτισμούς με τους πολιτισμούς της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης. Προώθησε την ανταλλαγή μεταξύ ανατολικών και δυτικών πολιτισμών.

Ο Δρόμος του Μεταξιού ξεκίνησε από την αρχαία κινεζική πρωτεύουσα Chang’an (την σημερινή Xi’an) στα ανατολικά και οδήγησε στις ανατολικές ακτές της Μεσογείου Θάλασσας στα δυτικά. Ο μισός από τον αρχαίο Δρόμο του Μεταξιού της Κίνας βρίσκεται στο Xinjiang.

Σήμερα, η περιοχή φημίζεται κυρίως για τον πολιτισμό των Ουιγούρων, τα εξαιρετικά όμορφα τοπία, τα ζουμερά φρούτα και τη νόστιμη κουζίνα.

Η αρχαιότητα και το παρόν αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με έναν εκπληκτικό τρόπο. Οι σιδηρόδρομοι υψηλής ταχύτητας διασχίζουν σεληνιακά τοπία και η πρωτεύουσα Urumqi είναι ένα δάσος με γυάλινους ουρανοξύστες. Ενώ σε μέρη όπως το Kashgar, το Hotan, και το Turpanη η ζωή συνεχίζεται όπως ήταν πριν από αιώνες, κυρίως σε τζαμιά, τσαγιέρες και παζάρια. Εδώ μπορείτε να δείτε πώς οι λαοί της Κεντρικής Ασίας έρχονται σε αντίθεση με την κινεζική πλειοψηφία του Han στα ανατολικά.

Κάτω από τον κοινό ουρανό

Συνολικά 56 εθνοτικές ομάδες ζουν στο Xinjiang, καθιστώντας το ένα από τα πιο εθνοτικά διαφορετικά μέρη στον κόσμο.

Το Ισλάμ ασκεί συντριπτική επιρροή στην κοινωνική ζωή, υποστηρίζεται από 10 εθνοτικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων Ουιγούρων, Καζάκων, Χούι, Κιργιζών, Τατζίκων, Ουζμπέκων, Τατάρων, Σαλάρ, Ντονγκσιάνγκ και Μπαοάν. Όπως παντού στην Κίνα, η επίσημη γλώσσα είναι η μανδαρινική. Ωστόσο, πολλές άλλες γλώσσες ομιλούνται εδώ. Το πιο δημοφιλές είναι το ουιγούρ, μια τουρκική γλώσσα παρόμοια με το ουζμπεκικό αλλά γραμμένη στα αραβικά. Τα Ουιγούρ είναι συν-επίσημα με το Μανταρίν, οπότε οι περισσότεροι επίσημοι χαρακτήρες της επαρχίας είναι δίγλωσσοι στα Ουιγούρ και στα Κινέζικα. Άλλες γλώσσες είναι η καζακική, η κιργιζική, η τατζικική και η μογγολική.

Η οικονομία του Xinjiang αναπτύσσεται ραγδαία, μεταξύ του 1955 και του 2020, το ακαθάριστο περιφερειακό προϊόν αυξήθηκε από 1,231 δισεκατομμύρια γιουάν σε 1,379758 τρισεκατομμύρια γιουάν (213,8 ​​δισεκατομμύρια δολάρια) και το ακαθάριστο κατά κεφαλήν προϊόν από 24,1 γιουάν σε 53,593 γιουάν, το οποίο αντιπροσωπεύει αύξηση 160,3 φορές και 30,3 φορές, αντίστοιχα. Μέχρι το τέλος του 2020, και τα 3.666 φτωχά χωριά και το σύνολο των 2.73 εκατομμυρίων φτωχών αγροτικών πληθυσμών στο Xinjiang είχαν αφαιρεθεί από τη φτώχεια σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, αφαιρώντας έτσι και τους 32 φτωχούς νομούς από τη λίστα των περιοχών φτώχειας, οδηγώντας σε μια ιστορική λύση το πρόβλημα της απόλυτης φτώχειας.

Η ουσία της περιοχής

Το Urumqi και το Kashgar είναι δύο μέρη που πρέπει να δείτε. Αποτελούν την ουσία του Xinjiang, είτε αναζητούμε την ιστορία του Δρόμου του Μεταξιού, την αυθεντική τοπική κουλτούρα ή υπέροχα τοπία.

Το Urumqi είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στα βορειοδυτικά της Κίνας και επίσης η μεγαλύτερη πόλη στην Κεντρική Ασία από πληθυσμό. Σύμφωνα με το βιβλίο ρεκόρ Γκίνες, είναι η πιο απομακρυσμένη πόλη στον κόσμο από τη θάλασσα. Το Urumqi γνώρισε σημαντική οικονομική ανάπτυξη από τη δεκαετία του 1990 και τώρα χρησιμεύει ως περιφερειακός κόμβος μεταφορών και πολιτιστικό, πολιτικό και εμπορικό κέντρο. Διαθέτει εξαιρετικές επικοινωνίες, φαγητό και ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας και μια μαγευτική Ουράνια Λίμνη. Το 2005, το Μουσείο Δρόμου του Μεταξιού άνοιξε στο Urumqi, το οποίο δίνει μια ευρεία εικόνα του κινεζικού πολιτισμού κατά μήκος των Δρόμων του Μεταξιού και των τοπικών εθνοτικών πολιτισμών.

Το Kashgar είναι η καλύτερη πολιτιστική εμπειρία που μπορείτε να βρείτε εδώ. Αυτό είναι ένα απολύτως μοναδικό μέρος. Εδώ διασταυρώθηκαν όλοι οι δρόμοι του Δρόμου του Μεταξιού. Κάθε τροχόσπιτο έπρεπε να σταματήσει σε αυτή την πόλη – το προάστιο της απέραντης ερήμου Takla Makan, που ονομάζεται “θάλασσα του θανάτου” λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Η ίδια η έρημος δεν προσελκύει πολλούς τουρίστες, γι ‘αυτό φταίει το σκληρό τοπικό κλίμα, αλλά τα αξιοθέατα αυτού του σκληρού τόπου – ο αυτοκινητόδρομος Tarim, που σας επιτρέπει να διασχίσετε αυτόν τον ωκεανό άμμου σε μια μέρα, δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Το Kashgar είναι επίσης μια παραδοσιακή έκθεση, που προσελκύει τουρίστες με μετάξι, διακοσμημένα μαχαίρια, κοσμήματα και όμορφα προϊόντα χαλκού. Είναι ένα μέρος όπου σιδηρουργοί, ξυλουργοί και τσαγκάρηδες δημιουργούν τα έργα τους με χειροποίητα εργαλεία στο δρόμο.

Όλες οι γεύσεις του Xinjiang

Μακριά από τη θάλασσα και περιτριγυρισμένο από ψηλά βουνά, το Xinjiang έχει ένα τυπικό ηπειρωτικό κλίμα με χαμηλές ετήσιες βροχοπτώσεις, μεγάλη ηλιοφάνεια και μεγάλες ημερήσιες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Αυτές οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη συσσώρευση ζάχαρης στα φρούτα, γι ‘αυτό και η περιοχή είναι πλούσια σε φρούτα, ιδιαίτερα πεπόνια. Οι χειμώνες είναι πολύ κρύοι εδώ, οι πηγές είναι συχνά θυελλώδεις και τα καλοκαίρια εδώ εξαιρετικά ζεστά. Ο καλύτερος χρόνος για επίσκεψη είναι νωρίς το φθινόπωρο, όταν οι μέρες είναι μεγάλες, ο ουρανός είναι καθαρός και η θερμοκρασία είναι πιο υποφερτή. Ένας άλλος σπουδαίος λόγος για να το δείτε.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *