Nέες τάσεις στο διαδίκτυο για την άσκηση στην Κίνα

Καθώς οι Κινέζοι ενθαρρύνονται να συμμετέχουν σε φυσικές δραστηριότητες, οι νέες τάσεις του διαδικτύου και της άσκησης ευδοκιμούν στην Κίνα, ανέφερε την Πέμπτη η Οικονομική Πληροφόρηση της Daily Xinhua.

Αναδυόμενα είδη γυμναστηρίων

Νέοι τύποι γυμναστηρίων που λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια. Για παράδειγμα, η Lefit, μια διαδικτυακή πλατφόρμα γυμναστικής που ιδρύθηκε το 2015 στο Hangzhou, στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας, ξεκίνησε γυμναστήρια που έχουν κερδίσει δημοτικότητα μεταξύ των νέων.

Η Lefit υιοθετεί τον τρόπο λειτουργίας στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να κλείσουν μαθήματα όπως απώλεια λίπους και γλυπτική σώματος και να επιλέξουν προπονητές online μέσω της εφαρμογής Lefit πριν μεταβούν στα γυμναστήρια εκτός σύνδεσης.

Αυτό το είδος έξυπνης διαχείρισης βοήθησε το Lefit να εξοικονομήσει κόστος και να αυξήσει τη λειτουργική αποδοτικότητα, δήλωσε ο Han Wei, ιδρυτής της πλατφόρμας.

Επιπλέον, τα γυμναστήρια Lefit παρέχουν μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες υπηρεσίες πληρωμών και λειτουργούν 24 ώρες την ημέρα για να καλύψουν τις απαιτήσεις διαφορετικών ομάδων, με αποτέλεσμα να γίνονται δημοφιλείς στους χρήστες.

Μέχρι στιγμής, η Lefit έχει ανοίξει 754 γυμναστήρια σε όλη την Κίνα, με τον αθροιστικό αριθμό χρηστών να ξεπερνά τα έξι εκατομμύρια.

Πιο μοντέρνα άσκηση

Με γνώμονα την τάση της εθνικής φυσικής κατάστασης, τομείς όπως το καινοτόμο ένδυμα και η έξυπνη φορετή συσκευή αναπτύχθηκαν γρήγορα, καθιστώντας την άσκηση πιο μοντέρνα.

Κατά την ανάπτυξη νέων προϊόντων, πολλές επιχειρήσεις ένδυσης εξετάζουν τη χρήση αντιβακτηριακών και αποσμητικών λειτουργικών υφασμάτων, αυξάνοντας τα σημεία στήριξης, σχεδιάζοντας ιμάντες αποσυμπίεσης ώμων, κλπ. για την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών για προπόνηση.

Ο Liu Huizhi, αντιπρόεδρος της μάρκας ρούχων Aimer, δήλωσε ότι η εταιρεία, που στοχεύει αυτή τη στιγμή σε τμήματα τρεξίματος και γιόγκα, δοκιμάζει πιο βιώσιμα, διαπερατά υλικά με λιγότερες τριβές υιοθετώντας μεγάλα δεδομένα και κινησιολογική ανάλυση.

Οι έξυπνες φορετές συσκευές είναι επίσης δημοφιλείς στα σπορ. Τα αθλητικά βραχιόλια που καταγράφουν την κατανάλωση θερμότητας και τα έξυπνα ποδήλατα περιστροφής κυκλοφορούν για να καλύψουν τις εξατομικευμένες ανάγκες των προπονήσεων στο σπίτι.

Η επιστήμη και η τεχνολογία μπορούν να ενδυναμώσουν τον αθλητισμό, κάνοντας τις σωματικές δραστηριότητες πιο διαδεδομένες και ευκολότερες, δήλωσε ο He Wenyi, γενικός γραμματέας και ερευνητής της εθνικής ερευνητικής βάσης αθλητικών βιομηχανιών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου.

Διεύρυνση κύκλου φίλων

Για πολλούς ανθρώπους, η άσκηση δεν είναι μόνο ένας τρόπος για να χτίσεις μυς, αλλά και να κάνεις φίλους. Τα αθλήματα που βασίζονται σε διαδικτυακές κοινωνικές πλατφόρμες βοήθησαν τους χρήστες να διευρύνουν τον κύκλο των φίλων τους.

Λόγω της πανδημίας του COVID-19 πέρυσι, ορισμένα γυμναστήρια εκτός σύνδεσης αντιμετώπισαν μειωμένο κύκλο εργασιών, αναγκάζοντας τους προπονητές να στραφούν σε διαδικτυακή πλατφόρμα για να μοιραστούν γνώσεις φυσικής κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, πάνω από 23 εκατομμύρια άνθρωποι δημοσίευσαν βίντεο αθλητισμού και άσκησης στο Kaishou, μια από τις κορυφαίες πλατφόρμες κοινής μετάδοσης βίντεο μικρού μήκους στην Κίνα, και πάνω από 20 εκατομμύρια χρήστες του Kuaishou ακολούθησαν καθημερινά μαθήματα γυμναστικής ζωντανής ροής για να ολοκληρώσουν τις καθημερινές τους προπονητικές εργασίες.

Μια έκθεση που παρουσιάστηκε από μια άλλη κινεζική πλατφόρμα κοινής λήψης βίντεο μικρού μήκους Douyin, της οποίας η έκδοση στο εξωτερικό ονομάζεται TikTok, έδειξε ότι 617 επαγγελματίες αθλητές έχουν ανοίξει λογαριασμό Douyin για να μοιραστούν την εμπειρία τους και ανεβάστηκαν 67,62 εκατομμύρια βίντεο που καταγράφουν τις στιγμές άσκησης των απλών ανθρώπων.

Η χρήση πλατφορμών κοινής χρήσης βίντεο μικρής διάρκειας οδηγεί επίσης στην επιχειρηματικότητα. Με την αύξηση της επισκεψιμότητας και των οπαδών, ορισμένοι προπονητές έχουν αρχίσει να πωλούν αντικείμενα που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση μέσω συνεδριών ζωντανής ροής, γεγονός που διπλασίασε τα έσοδά τους.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *