Συνεργασία Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο με την κινεζική κινηματογραφική βιομηχανία

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο (SFF) αναμένει περαιτέρω συνεργασία με την κινεζική κινηματογραφική βιομηχανία, δήλωσε ένας ανώτερος διοργανωτής ενόψει της 27ης έκδοσης του SFF.

Το φεστιβάλ εξελίχθηκε σε μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δήλωσε ο Jovan Marjanovic, εξ ονόματος του Mirsad Purivatra, ιδρυτή και διευθυντή του SFF, στο Xinhua σε πρόσφατη συνέντευξή του.

“Μετά τον περσινό αποκλεισμό και την ηλεκτρονική μας έκδοση, αυτή είναι η πρώτη ζωντανή έκδοση κατά τη διάρκεια της πανδημίας”, δήλωσε ο Marjanovic, προσθέτοντας ότι ο COVID-19 έχει περιορίσει την εστίαση του SFF.

Φέτος δεν παρουσιάστηκαν κινεζικές ταινίες καθώς η πανδημία έχει κάνει πιο δύσκολο για την SFF να επιλέξει ταινίες, είπε ο Marjanovic.

“Έχουμε μια μακρά ιστορία προβολής κινεζικών ταινιών, συμπεριλαμβανομένων μερικών από τους πιο αναγνωρισμένους συγγραφείς όπως ο Jia Zhangke, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην ενότητα “Αφιέρωμα στο 2009”. Οι ταινίες του παίχτηκαν στον μεγαλύτερο υπαίθριο κινηματογράφο μας Metalac, είπε ο διοργανωτής.

Επιπλέον, ο Marjanovic είπε ότι το SFF ενδιαφέρεται πολύ για την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας του με την κινεζική κινηματογραφική βιομηχανία και με Κινέζους συγγραφείς.

“Πριν από περίπου είκοσι χρόνια δημιουργήσαμε την πλατφόρμα CineLink Industry Days, με στόχο να βοηθήσουμε όλους τους επαγγελματίες του κινηματογράφου να βρουν συνεργάτες για την παραγωγή και τη διανομή των ταινιών τους”, δήλωσε ο Marjanovic.

Η πλατφόρμα βοήθησε τις τοπικές ταινίες να παρουσιαστούν στο κινεζικό κοινό και να προωθήσει περισσότερες κινεζικές ταινίες στον κόσμο, πρόσθεσε.

“Λόγω της ανάπτυξης της κινεζικής αγοράς καλλιτεχνικών ταινιών, πιστεύω ότι υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της κινεζικής κινηματογραφικής βιομηχανίας και των κινηματογραφικών βιομηχανιών σε αυτήν την περιοχή”, είπε.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο, που ιδρύθηκε το 1995 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, έγινε η μεγαλύτερη εκδήλωση του είδους στην περιοχή των Βαλκανίων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *