Μια σωστή άποψη για την επιδίωξη της Κίνας για κοινή ευημερία

Ο όρος “κοινή ευημερία”, αν και δεν είναι ολοκαίνουργιος, χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά από τους Κινέζους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Για τους ανθρώπους που επιδιώκουν να κατανοήσουν τον εκσυγχρονισμό σε κινεζικό στιλ, να ερμηνεύσουν τις κινεζικές πολιτικές και να βρουν νέες επενδυτικές ευκαιρίες, η σωστή άποψη της νέας φράσης είναι σημαντική.

Σε μια πρόσφατη συνάντηση υψηλού επιπέδου για χρηματοπιστωτικά και οικονομικά θέματα, οι κορυφαίοι ηγέτες της Κίνας προσέφεραν έναν σαφή ορισμό και καθοδήγηση πολιτικής για την προώθηση της κοινής ευημερίας εν μέσω ανάπτυξης υψηλής ποιότητας.

Η κοινή ευημερία είναι ουσιαστική απαίτηση του σοσιαλισμού και βασικό χαρακτηριστικό του εκσυγχρονισμού σε κινεζικό στιλ. Αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Κίνας σε μια ανθρωποκεντρική φιλοσοφία ανάπτυξης.

Η κοινή ευημερία δεν είναι ισονομία. Σε καμία περίπτωση δεν ληστεύει τους πλούσιους για να βοηθήσει τους φτωχούς όπως παρερμηνεύεται από ορισμένα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Η προστασία της νόμιμης ιδιωτικής ιδιοκτησίας έχει εγγραφεί στο Σύνταγμα της Κίνας.

Επιπλέον, η κοινή ευημερία αναφέρεται στην ευημερία που μοιράζεται ο καθένας τόσο από υλική όσο και από πολιτιστική άποψη. Δεν είναι μόνο ένα οικονομικό ζήτημα και απέχει πολύ από την απλή ανακατανομή του πλούτου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνάντηση την περασμένη εβδομάδα τόνισε τη σημασία της δημιουργίας πιο περιεκτικών και δίκαιων συνθηκών για τους ανθρώπους να αποκτήσουν καλύτερη εκπαίδευση και να βελτιώσουν τις αναπτυξιακές τους ικανότητες.

Στη διαδικασία επίτευξης κοινής ευημερίας, ενίσχυσης των αντιμονοπωλιακών προσπαθειών, καταπολέμησης των παράνομων κερδών και ενθάρρυνσης των φιλανθρωπικών δωρεών είναι όλα διεθνώς αποδεκτά μέσα ρύθμισης και προσαρμογής. Αυτές οι κινήσεις δεν σημαίνουν ότι τα κεφάλαια ή οι ιδιωτικές εταιρείες, γενικά, αποτελούν στόχο στην επιδίωξη κοινής ευημερίας, αλλά χρησιμεύουν ως προειδοποίηση ενάντια σε αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι, στην αναζήτηση κοινής ευημερίας, δεν υπάρχει «έτοιμη εμπειρία», ούτε ένα εγχειρίδιο που θα ακολουθήσει η Κίνα. Η επίτευξη κοινής ευημερίας θα είναι ένα μακροπρόθεσμο, επίπονο και περίπλοκο έργο που πρέπει να προωθηθεί με σταδιακό και προοδευτικό τρόπο. Για να επιτευχθεί βήμα προς βήμα, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δράσεις των υπηρεσιών της κεντρικής κυβέρνησης, των τοπικών αρχών και των επιχειρηματικών τομέων.

Σύμφωνα με ένα σχέδιο που κυκλοφόρησε από το Υπουργείο Ανθρωπίνων Πόρων και Κοινωνικής Ασφάλισης τον Ιούνιο, η Κίνα θα προχωρήσει πιο γρήγορα για να εκπαιδεύσει τεχνικούς και ειδικευμένους εργαζόμενους, να βελτιώσει το σύστημα διανομής εισοδήματος και να δημιουργήσει αρμονικές και σταθερές εργασιακές σχέσεις κατά την περίοδο του 14ου Πενταετούς Προγράμματος ( 2021-2025).

Η επαρχία Zhejiang, μια οικονομική δύναμη στην ανατολική Κίνα, έχει οριστεί ως ζώνη επίδειξης για την προώθηση της κοινής ευημερίας. Η επαρχία θα προσπαθήσει να αυξήσει το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) στο επίπεδο των μετρίως ανεπτυγμένων οικονομιών έως το 2025 και ουσιαστικά να επιτύχει κοινή ευημερία έως το 2035. Το σχέδιο δράσης της περιλαμβάνει προσπάθειες για περαιτέρω μεταρρύθμιση της κατανομής εισοδήματος, περιορισμό του αστικού-αγροτικού χάσματος, και δημιουργίας ενός πιο βιώσιμου οικιστικού περιβάλλοντος.

Η αντιμετώπιση της σχέσης μεταξύ αποτελεσματικότητας και δικαιοσύνης ήταν ένα σταθερό θέμα στη σύγχρονη ανθρώπινη ιστορία. Καθώς η Κίνα ξεκινά το ταξίδι της συνολικής οικοδόμησης μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής χώρας, πρόκειται να καθιερώσει ένα βελτιστοποιημένο σύστημα διανομής στο οποίο η ευημερία θα μπορεί να μοιράζεται από όλους στη χώρα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *