Η Wockhardt της Ινδίας συνεργάζεται με κινεζική εταιρεία για την ανάπτυξη νέου αντιβιοτικού

Η Wockhardt της Ινδίας συνεργάστηκε με την κινεζική Jiangxi Jemincare Group Company για την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση του νέου αντιβιοτικού ευρέος φάσματος Ναφιθρομυκίνη, δήλωσε η ινδική εταιρεία σε ανακοίνωση της προς το Χρηματιστήριο της Βομβάης την Πέμπτη.

Η Wockhardt έχει ολοκληρώσει τις παγκόσμιες κλινικές μελέτες Φάσης Ι και ΙΙ με τη Ναφιθρομυκίνη, η οποία ανήκει στην κατηγορία λακτόνης/κετολίδης για λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος.

Το αντιβιοτικό είναι ενεργό ενάντια σε ολόκληρο το φάσμα βακτηριακών παθογόνων που σχετίζονται με βακτηριακή πνευμονία που έχει αποκτηθεί από την κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των στελεχών αντοχής στα μακρολίδια, που είναι περίπου 80% στην Κίνα και σε πολλές άλλες ασιατικές χώρες.

Σύμφωνα με το σύμφωνο, η κινεζική εταιρεία θα είναι υπεύθυνη για την αποκλειστική ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση της ναφιθρομυκίνης σε επιλεγμένες αγορές. Η Wockhardt θα λάβει μια προκαταβολή και θα είναι επιλέξιμη για πληρωμές ορόσημο που σχετίζονται με τις κανονιστικές ρυθμίσεις.

Η Wockhardt θα προμηθεύσει το προϊόν στην κινεζική εταιρεία και θα λάβει δικαιώματα επί των καθαρών πωλήσεων και θα μεταφέρει την τεχνολογία κατασκευής σε αμοιβαία συμφωνημένο χρόνο, ανέφερε η δήλωση.

“Η βακτηριακή πνευμονία και άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος πυροδοτούν τον μεγαλύτερο όγκο συνταγών αντιβιοτικών σε όλο τον κόσμο. Ο επιπολασμός της αντιμικροβιακής αντοχής αποτελεί θεραπευτική πρόκληση για τους γιατρούς με εξαιρετικά περιορισμένες ασφαλέστερες και αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές, ιδιαίτερα για τις πιο ευάλωτες ομάδες όπως οι παιδιατρικοί και οι ηλικιωμένοι ασθενείς », δήλωσε ο Mahesh Patel, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος του Wockhardt.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *