Η Κίνα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της πολυμερούς προσέγγισης

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας (CPC) παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της πολυμέρειας, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, πρώην Έλληνας πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στo Xinhua την Τρίτη.

“Το CPC και φυσικά η Κίνα παίζουν και θα συνεχίσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του πολυμερούς συστήματος”, δήλωσε ο Παπανδρέου, χαιρετίζοντας τον ρόλο του CPC στην προώθηση ενός δίκαιου παγκόσμιου συστήματος διακυβέρνησης.

Ο Παπανδρέου παρακολούθησε τη Σύνοδο Κορυφής του CPC και των Παγκόσμιων Πολιτικών Κομμάτων μέσω βίντεο από την κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα τον Ιούλιο.

Απευθυνόμενος στην εκδήλωση, απηύθυνε θερμά συγχαρητήρια για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του CPC, επαίνεσε την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και τα επιτεύγματά του και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και την από κοινού δημιουργία μιας κοινότητας με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.

“Φυσικά, μια ανθρωποκεντρική πολιτική είναι αυτό που πιστεύω ότι όλοι οι προοδευτικοί σε όλο τον κόσμο πιστεύουμε, και ότι οι πολιτικές μας πρέπει να περιλαμβάνουν ανθρώπους και να καταπολεμούν τις ανισότητες, έτσι ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ότι υπάρχει δικαιοσύνη στο σύστημα και ελπίδα”, είπε ο Παπανδρέου στο Xinhua.

Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων, είτε πρόκειται για πανδημία, είτε για οικονομική κρίση, είτε για κλιματικές αλλαγές είτε για υπάρχουσες ανισότητες, είπε.

“Είμαστε μια κοινή ανθρωπότητα και αυτή η πανδημία μας έκανε να το συνειδητοποιήσουμε. Όλοι σε όλο τον κόσμο συνειδητοποιούν ότι μόνο αν συνεργαστούμε μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις”, σημείωσε.

Τα πολιτικά κόμματα σε όλο τον κόσμο έχουν την ευθύνη να προωθήσουν περισσότερη συνεργασία μεταξύ κομμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, είπε.

“Πρέπει να υπάρξει περισσότερη κατανόηση, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη συνεργασία και τα πολιτικά κόμματα να έχουν τεράστια ευθύνη, πρώτα απ ‘όλα να εκπροσωπήσουν τους δικούς τους λαούς και στη συνέχεια να εκπροσωπήσουν την ίδια την ανθρωπότητα, στη συνεργασία για την καταπολέμηση όλων αυτών των δύσκολων προκλήσεων που έχουμε”, είπε ο Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του ΚΚΚ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *