Η διαστημική τεχνολογία βοηθά τους Κινέζους αγρότες να ψαρεύουν σε λίμνες λωτού

Μια θάλασσα από λευκό λωτό, που καλλιεργείται από σπόρους που εκτρέφονται στο διάστημα, ανθίζει κάτω από τις αρχές του φθινοπώρου στον ήλιο στα χωράφια της κομητείας Guangchang, στην ανατολική Κίνα, στην επαρχία Jiangxi, υποσχόμενη μια συγκομιδή για τους ντόπιους αγρότες.

Ο Guangchang έχει στείλει σπόρους λωτού στο διάστημα για έξι φορές και έχει αναπτύξει μια σειρά στελεχών λωτού στο διάστημα.

“Η εκτροφή του διαστήματος έχει γίνει μία από τις μεθόδους γεωργικής εκτροφής που συνδυάζει τεχνικές αεροδιαστημικής, βιολογίας και γεωργίας”, δήλωσε ο Yang Liangbo, επικεφαλής του ερευνητικού ινστιτούτου λευκού λωτού στο Guangchang. «Οι σπόροι μπορούν να καλλιεργηθούν σε νέα στελέχη αφού περάσουν από γενετικές μεταλλάξεις στο διάστημα».

Είπε ότι τα στελέχη λωτού που εκτρέφονται στο διάστημα είναι ευπρόσδεκτα από τους καλλιεργητές καθώς έχουν υψηλότερη απόδοση, καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη περίοδο ανθοφορίας, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές ποικιλίες.

Η Guangchang έχει αναπτύξει 110.000 mu (7.333 εκτάρια) διαστημικά εκτρεφόμενες λίμνες λωτού, αποδίδοντας 9.000 τόνους σπόρων λωτού το χρόνο.

“Η απόδοση ανά mu είναι 50 έως 60 κιλά υψηλότερη από αυτή των παραδοσιακών”, δήλωσε ο Zhang Liuhua, ένας τοπικός αγρότης που έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας καλλιέργειας λωτού.

“Οι σπόροι λωτού που εκτρέφονται στο διάστημα έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά”, δήλωσε ο Zhang, ο οποίος έχει καλλιεργήσει πάνω από 10 εκ. λωτού.

Στο Guangchang , περίπου 100.000 άνθρωποι ασχολούνται με την παραγωγή και τις πωλήσεις λευκού λωτού. Η κομητεία διαθέτει περισσότερες από 20 εταιρείες που παρέχουν δεκάδες ποικιλίες προϊόντων λωτού, συμπεριλαμβανομένου του τσαγιού από φύλλα λωτού και ποτό από σπόρους λωτού, που παράγουν αξία παραγωγής έως και 3 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 462,5 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) ετησίως.

Τα στελέχη λωτού του Guangchang που έχουν εκτραφεί στο διάστημα έχουν προωθηθεί σε εθνικό επίπεδο με εκτιμώμενη περιοχή ανάπτυξης 2 εκατομμυρίων mu. Ο νομός πουλά περίπου 80 εκατομμύρια σπορόφυτα λωτού ετησίως.

Ως η κύρια διαστημική βάση παραγωγής σπόρων λωτού της Κίνας, το Guangchang έχει γίνει επίσης διάσημο για τη δίμηνη περίοδο ανθοφορίας του λωτού. Οι ντόπιοι αγρότες κέρδισαν την όμορφη θερινή σκηνή για να αναπτύξουν τον αγροτικό τουρισμό.

Οι ρίζες του λωτού είναι μια από τις πρώιμες καλλιέργειες. Στην Κίνα, κάθε μέρος ενός φυτού λωτού, συμπεριλαμβανομένων των λουλουδιών, των φύλλων και των ριζών του, μπορεί να γίνει νόστιμα τρόφιμα ή φυτικά φάρμακα.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *