Ποιος φοβάται το Fort Detrick Probe;

Μια διεθνής διαδικτυακή αναφορά που ζητούσε έρευνα σε στρατιωτικό εργαστήριο των ΗΠΑ και την πιθανή προέλευση του Covid-19 παραβιάστηκε το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι χάκερ εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Το Fort Detrick στο Μέριλαντ είναι το κέντρο της αμερικανικής έρευνας για τη βιοπολεμική. Είναι μόνο ένα από τα εκατοντάδες τέτοια εργαστήρια μολυσματικών ασθενειών που βρίσκονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια του ψυχρού Πολέμου, το Fort Detrick ήταν ο κύριος χώρος για πειραματισμούς με θανατηφόρα παθογόνα, συμπεριλαμβανομένων των ιών που προκαλούν θανατηφόρο γρίπη.

Το 2001, όταν ένας δυσαρεστημένος ερευνητής πιστεύεται ότι σκότωσε πέντε άτομα με αποστολή θανατηφόρων σπόρων άνθρακα, ήταν το Fort Detrick που ήταν η προέλευση του θανατηφόρου υλικού.

Ωστόσο, το δίκτυο των μυστικών εργαστηρίων βιοπολέμου των ΗΠΑ είναι επίσης διαβόητο για παραβιάσεις της ασφάλειας και ατυχήματα. Τον Αύγουστο του 2019, το Fort Detrick έκλεισε απότομα για αρκετούς μήνες όταν η διαδικασία απολύμανσης των λυμάτων απέτυχε.

Δεν είναι παράλογο να ζητήσουμε έρευνα για τις πρακτικές και τα αρχεία στο κέντρο του Μέριλαντ για να διαπιστώσουμε εάν είχε κάποια σχέση με την πανδημία Covid-19 που έχει σκοτώσει μέχρι τώρα πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και περισσότερους από 600.000 μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φυσικά, οι Αμερικανοί πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης απορρίπτουν την έκκληση ως «παραπληροφόρηση» που διατυπώθηκε από τη Ρωσία και την Κίνα. Οι Αμερικανοί κατηγόρησαν την Κίνα ότι ήταν η προέλευση της πανδημίας μετά την πρώτη ανίχνευση των πρώτων κρουσμάτων Covid-19 στην πόλη Wuhan στα τέλη του 2019. Πιο απαίσια, το ιντολογικό ινστιτούτο Wuhan έχει δακτυλογραφηθεί ως η πηγή του ιού, παρόλο που μια διεθνής έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια τέτοια έκδοση ήταν «εξαιρετικά απίθανη».

Η επιστημονική συναίνεση υποστηρίζει ότι ο ιός εξελίχθηκε φυσικά και πιθανότατα μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ζώα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε αξιοπιστία στη θεωρία συνωμοσίας που εξαπέλυσε ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ ότι το εργαστήριο της Wuhan ήταν η προέλευση του ιού Covid-19. Ο Μπάιντεν ανέθεσε στις υπηρεσίες πληροφοριών του να εξετάσουν τους ισχυρισμούς. Πρόκειται να αναφέρουν τα ευρήματά τους τον επόμενο μήνα. Η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Κίνα επειδή δεν είναι διαφανής ως προς το εργαστήριό της και απαιτεί από το Πεκίνο να ανοίξει τις εγκαταστάσεις του για επιθεώρηση. Οι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι η Κίνα δεν ήταν πλήρως ανοιχτή με τους ερευνητές του ΠΟΥ που διαπίστωσαν ότι το εργαστήριο δεν ήταν η προέλευση του ιού.

Αλλά δύο μπορούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι. Εάν οι Αμερικανοί κατηγορούν την Κίνα και απαιτούν έρευνα σε μυστικά εργαστήρια, τότε γιατί δεν μπορεί η Κίνα να απαιτήσει το ίδιο από τις ΗΠΑ;

Δεν είναι ακόμη γνωστό από πού προήλθε η πανδημία Covid-19. Μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να προσδιοριστεί αυτό. Αυτό όμως που σίγουρα εμποδίζει μια απάντηση είναι η πολιτικοποίηση της νόσου. Η Ουάσινγκτον το χρησιμοποιεί για να λεηλατεί την Κίνα ενώ υποκρύπτει υποκριτικά τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τη δική της συμπεριφορά.

Τα πρώτα κρούσματα του Covid-19 εντοπίστηκαν στην Wuhan. Αλλά ποιος μπορεί πει ότι τα κρούσματα μπορεί να υπήρχαν αλλού αλλά απλά δεν εντοπίστηκαν και δεν αναφέρθηκαν σε άλλες χώρες; Οι ΗΠΑ είχαν μια άνευ προηγουμένου αύξηση στους θανάτους από γρίπη το 2019 πριν από τις περιπτώσεις της Wuhan. Μερικά από αυτά διαγνώστηκαν λανθασμένα ως γρίπη αντί για Covid-19;

Το Fort Detrick έχει διαβόητο ιστορικό αστοχιών ασφαλείας. Λειτουργεί σε ένα ευρύ φάσμα παθογόνων βιολογικού πολέμου με μικρή δημόσια επίβλεψη. Και έκλεισε στα μέσα του 2019 για λόγους που δεν είναι ξεκάθαροι στο κοινό.

Είναι συνεπώς λογικό για την Κίνα να απαιτήσει έρευνα για την αμερικανική εγκατάσταση. Αυτό δεν είναι απλώς θέμα «αντιπροπαγάνδας» για να ανατρέψουμε τους αμερικάνικους προβληματισμούς σχετικά με το ινστιτούτο Wuhan. Υπάρχουν εμπειρικοί λόγοι για να υποψιαζόμαστε ότι το Fort Detrick πιθανώς να έχει ρόλο στην προέλευση της πανδημίας.

Μια διαδικτυακή αναφορά ξεκίνησε στην Κίνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα απαιτώντας από τον ΠΟΥ να ξεκινήσει έρευνα για το Fort Detrick. Είχε συγκεντρώσει πάνω από 10 εκατομμύρια υπογραφές όταν ο διαδικτυακός ιστότοπος παραβιάστηκε το Σαββατοκύριακο. Προφανώς, η αναφορά υπερασπίστηκε το σύστημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και συνεχίζει να λειτουργεί.

Σύμφωνα με κινεζικές αναφορές, οι χάκερ αναγνωρίστηκαν ότι είχαν διευθύνσεις διακομιστή υπολογιστή που βρίσκονται στις ΗΠΑ. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε οι υποψίες γύρω από τις θολές πρακτικές του Fort Detrick γίνονται πιο έντονες. Φαίνεται ότι οι Αμερικανοί φοβούνται να επιτρέψουν τη διεξαγωγή έρευνας στον ιστότοπο, παρόλο που διατυπώνουν υψηλές κατηγορίες και αιτήματα προς την Κίνα για αδύναμες αξιώσεις σχετικά με τη Wuhan.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *