Η Κίνα θα προωθήσει εφαρμογές 5G σε βασικούς τομείς το 2021-2023

Η Κίνα αναμένεται να προωθήσει δυναμικά τις εφαρμογές 5G σε βασικούς τομείς κατά την περίοδο από το 2021 έως το 2023, σύμφωνα με εγκύκλιο που κυκλοφόρησαν οι κεντρικές αρχές με επικεφαλής το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT), όπως ανέφερε η Economic Information Daily την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το τριετές σχέδιο δράσης (2021-2023) για την προώθηση εφαρμογών 5G, η χώρα στοχεύει να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο ανάπτυξης 5G και να πραγματοποιήσει σημαντικές ανακαλύψεις στο βάθος και το εύρος των εφαρμογών 5G στους βασικούς τομείς έως το 2023.

Το MIIT πρότεινε ότι έως το 2023, οι εφαρμογές 5G στους τομείς της ενέργειας, της εξόρυξης και άλλων τομέων θα πρέπει να προωθηθούν σε μεγάλη κλίμακα και η χώρα θα εμπλουτίσει τα σενάρια εφαρμογής 5G στον τομέα της έξυπνης γεωργίας.

Από την εμπορική χρήση της τεχνολογίας 5G, η Κίνα έχει προωθήσει έντονα την ενσωμάτωση 5G με άλλες βιομηχανίες και την εφαρμογή της σε πολλούς τομείς.

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το cloud Baidu AI, το Quanzhou Water Affair Group, μια εταιρεία που εδρεύει στην πόλη Quanzhou στην επαρχία Fujian της ανατολικής Κίνας, μπορεί να πραγματοποιήσει έξυπνη διαχείριση εγκαταστάσεων, οι οποίες μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά τους κινδύνους παραγωγής.

Σύμφωνα με την Tianyancha.com, μια κινεζική πλατφόρμα έρευνας επιχειρήσεων, περίπου 18.000 εταιρείες στην Κίνα ασχολούνται με 5G και βιομηχανικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με το Διαδίκτυο.

Ένας αξιωματούχος του MIIT είπε ότι είναι απαραίτητο να βελτιστοποιηθεί περαιτέρω το περιβάλλον και να επιταχυνθεί η προώθηση εφαρμογών 5G σε βιομηχανίες, ώστε να ενισχυθεί η κατασκευή της ψηφιοποίησης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *