Η Yunnan καταβάλλει προσπάθειες για την οικολογική προστασία της τοπικής γραφικής λίμνης

Η Κίνα είναι διάσημη για πολλά όμορφα και μαγευτικά μέρη. Ένα από αυτά τα μαργαριτάρια είναι η εξαιρετικά γραφική λίμνη Fuxian.

Αυτή η λίμνη, που σπάνια βρίσκεται σε τουριστικούς οδηγούς, βρίσκεται στην κομητεία Chengjiang, επαρχία Yunnan και καλύπτει έκταση 212 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Είναι η τρίτη βαθύτερη λίμνη γλυκού νερού στην Κίνα, μετά τη λίμνη Tianchi και το Kanas.

Τα κρυστάλλινα νερά, το ευχάριστο κλίμα και τα μαγευτικά τοπία κάνουν τη λίμνη συγκρίσιμη με τις Μαλδίβες από τους τουρίστες. Πολλά νεαρά ζευγάρια από όλο τον κόσμο επιλέγουν αυτό το μέρος για τις γαμήλιες εκδηλώσεις τους.

Οι τοπικές αρχές καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να προστατεύσουν τους πόρους και το πολίτιμο οικοσύστημα τους. Ναι, είναι ένας θησαυρός! γιατί μόνο το 2020, η Fuxian προσέλκυσε 12,55 εκατομμύρια τουρίστες και το συνολικό εισόδημα από τον τουρισμό ήταν περίπου 10,61 δις γιουάν.

Για να αποφευχθεί η υποβάθμιση του περιβάλλοντος, 68 εστιατόρια και δέκα ξενοδοχεία έκλεισαν γύρω από τη λίμνη επειδή δεν είχαν εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων. Μεταφέρθηκαν 386 αγροτικές οικογένειες και 20 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης επιστράφηκαν στη φύση. Και παρόλο που πολλοί κάτοικοι της περιοχής επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές, γνωρίζουν ότι θα ωφεληθούν όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και οι μελλοντικές γενιές.

Η πόλη έχει δώσει προτεραιότητα σε οικολογικά πολιτιστικά έργα και στην τουριστική υποδομή. Έτσι σχεδιάζεται να χτίσει ένα ολοκληρωμένο τουριστικό κέντρο και ξενοδοχείο με σπα, όλα όμως με τα υψηλότερα πρότυπα οικολογικών κατασκευών.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *