Πρωτοβουλία Belt and Road με στόχο την ενίσχυση της περιφερειακής ανάκαμψης

Η πρωτοβουλία Belt and Road θα συμπληρώσει περαιτέρω την αναζωογόνηση των οικονομιών, δήλωσε ο σουλτάνος ​​του Μπρουνέι Haji Haji Hassanal Bolkiah κατά τη διάρκεια ειδικής ομιλίας μέσω ηχογραφημένου βίντεο στην εναρκτήρια ολομέλεια του ετήσιου συνεδρίου 2021 του Boao Forum για την Ασία (BFA) στο Boao της Κίνας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη, ο Σουλτάνος ​​κλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του BFA Li Baodong να κάνει ομιλία ως πρόεδρος της Ένωσης Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) για το 2021.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τρίτη, ο Σουλτάνος ​​είπε ότι η Πρωτοβουλία Belt and Road είναι ένα σημαντικό σχέδιο που θα συμβάλει στην περιφερειακή συνδεσιμότητα και θα ενισχύσει περαιτέρω το οικονομικό τοπίο, το οποίο θα μπορούσε επίσης να προσφέρει ευκαιρίες για συνεργασία σε πολλούς τομείς και μέσω υποπεριφερειακών φόρουμ όπως ως BIMP-EAGA (Περιοχή ανάπτυξης Ανατολικού ASEAN του Μπρουνέι Νταρουσαλάμ-Ινδονησία-Μαλαισία-Φιλιππίνες)

Επίσης, δήλωσε ότι αυτό το έτος αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στην ιστορία των σχέσεων με την Κίνα, καθώς φέτος σηματοδοτεί την 30ή επέτειο των σχέσεων διαλόγου ASEAN-Κίνας, καθώς και τη δημιουργία διπλωματικών σχέσεων μεταξύ του Μπρουνέι και της Κίνας.

Ο Σουλτάνος ​​τόνισε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, οι χώρες του ASEAN έδειξαν αλληλεγγύη και ένωσαν τα χέρια για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, χωρίς να παραβλέψουν τις προσπάθειες ένταξης.

Είπε, επίσης, ότι η υπογραφή της Συμφωνίας Περιφερειακής Συνολικής Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (RCEP) πέρυσι όχι μόνο απέδειξε τις συντονισμένες προσπάθειες των χωρών μελών της για την προώθηση της διεθνούς εμπορικής συνεργασίας, αλλά επίσης βοηθάει στην ενίσχυση των περιφερειακών προσπαθειών ανάκαμψης.

Πριν ολοκληρώσει την ομιλία, ο Σουλτάνος ​​προέβλεψε στη συνεχή ενίσχυση της συνεργασίας ASEAN-Κίνας για τη μεγιστοποίηση των προοπτικών συνεργασίας και των προσπαθειών για την επίτευξη περιφερειακής βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Το ετήσιο συνέδριο BFA 2021 πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Απριλίου και συνέπεσε με την 20ή επέτειο του φόρουμ. Το φετινό φόρουμ έχει τον τίτλο “Ένας κόσμος σε αλλαγή: Δώστε τα χέρια σας για να ενισχύσετε την παγκόσμια διακυβέρνηση και την προώθηση της συνεργασίας στο Belt and Road”.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *