Η Κίνα καταρτίζει νέο κατάλογο για έργα που υποστηρίζονται από πράσινα ομόλογα

Η Κίνα συνέταξε ένα κατάλογο έργων του 2021 που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από πράσινα ομόλογα, από την 1η Ιουλίου, για να βοηθήσουν στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της ουδετερότητας του άνθρακα, ανέφερε η Xinhua Finance, η οποία διευθύνεται από το Xinhua, επικαλούμενη μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της κεντρικής τράπεζας της Κίνας την Τετάρτη.

Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015, η Κίνα κυκλοφόρησε τον κατάλογο των έργων που υποστηρίζονται από πράσινα ομόλογα και την έκδοση πράσινων ομολόγων του 2015 για να καθορίσει το πεδίο εφαρμογής των έργων που υποστηρίζονται από πράσινα ομόλογα και να ρυθμίσει την ανάπτυξη της αγοράς πράσινων ομολόγων.

Παράλληλα με τη συνεχή ανάπτυξη των πράσινων βιομηχανιών της Κίνας και την αναβάθμιση των σχετικών βιομηχανικών πολιτικών και τεχνικών προτύπων, είναι απαραίτητο να ενοποιηθεί το πεδίο των υποστηριζόμενων έργων βάσει των δύο εγγράφων και να αντιστοιχιστούν σταδιακά αυτά τα πρότυπα και οι κανονισμοί με τους διεθνείς ομολόγους τους.

Τα πράσινα ομόλογα είναι τίτλοι των οποίων τα έσοδα χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση εξειδικευμένων πράσινων βιομηχανιών, πράσινων έργων ή πράσινων οικονομικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των πράσινων χρηματοοικονομικών ομολόγων, των πράσινων εταιρικών ομολόγων, των πράσινων εταιρικών ομολόγων, των οχημάτων χρηματοδότησης πράσινου χρέους και των τίτλων που υποστηρίζονται από πράσινα περιουσιακά στοιχεία. Τα επιχειρηματικά ομόλογα διαφέρουν από τα εταιρικά ομόλογα στην Κίνα και αναφέρονται κυρίως σε ομόλογα που εκδίδονται από κρατικές ή ελεγχόμενες επιχειρήσεις. Το εταιρικό ομόλογο αναφέρεται σε ομόλογα που πωλούνται από εταιρείες διαφορετικές από τις κρατικές ή ελεγχόμενες εταιρείες.

Σε σύγκριση με την έκδοση 2015, η νέα έκδοση προσθέτει πράσινη γεωργία, πράσινη αρχιτεκτονική, βιώσιμη αρχιτεκτονική, εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και μη τακτική χρήση υδάτινων πόρων στις υποστηριζόμενες περιοχές.

Έργα καθαρής χρήσης ορυκτής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων έργων που σχετίζονται με τον άνθρακα, εξαιρούνται από την έκδοση του καταλόγου του 2021, καθώς τα διεθνή βασικά πρότυπα πράσινων ομολόγων γενικά δεν περιλαμβάνουν τον τύπο των έργων.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *