Ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου αυξάνεται στη Sichuan

Ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου στην επαρχία Sichuan της νοτιοδυτικής Κίνας αυξήθηκε κατά 25,6% από έτος σε έτος και έφτασε τα 196,7 δισεκατομμύρια γιουάν τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα τελωνεία του Chengdu τη Δευτέρα.

Η επαρχία Sichuan εξήγαγε περισσότερα από 110,9 δισεκατομμύρια γιουάν αγαθών το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 40,7% από έτος σε έτος, ενώ εισήγαγε 86,61 δισεκατομμύρια γιουάν αγαθών, αύξηση 10,5% κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Κατά την ίδια περίοδο, το εξωτερικό εμπόριο στη Sichuan βασίζεται σε πέντε εταίρους τις ΗΠΑ, την ΕΕ, τις χώρες ASEAN, την Ταϊβάν, και τη Δημοκρατία της Κορέας που αντιπροσωπεύουν το 72,8% του συνόλου του.

Το πρώτο τρίμηνο, οι εισαγωγές και εξαγωγές της επαρχίας μέσω του εμπορίου μεταποίησης ανήλθαν σε 123,31 δισεκατομμύρια γιουάν, αντιπροσωπεύοντας το 62,7% του συνόλου του Sichuan ενώ το εξωτερικό εμπόριο μέσω του γενικού εμπορίου σημείωσε ετήσια αύξηση 24,2%.

Ο όγκος του εξωτερικού εμπορίου που δημιουργήθηκε από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της Sichuan παρουσίασε ισχυρή απόδοση το πρώτο τρίμηνο, με τον όγκο των συναλλαγών να φτάνει τα 43,22 δισεκατομμύρια γιουάν, αντιπροσωπεύοντας το 22% του συνόλου.

Εν τω μεταξύ, οι εξαγωγές μηχανολογικών και ηλεκτρικών προϊόντων της επαρχίας αυξήθηκαν κατά 43% από έτος σε έτος σε 96,68 δισεκατομμύρια γιουάν το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι εισαγωγές από τη βιομηχανία ανήλθαν σε 77,7 δισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένα κατά 10,5% σε ετήσια βάση.

Η Chengdu, η πρωτεύουσα της επαρχίας Sichuan, σημείωσε αύξηση 25,7% στο εξωτερικό εμπόριο σε 174,24 δισεκατομμύρια γιουάν το πρώτο τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας το 88,6% του συνόλου της επαρχίας, κατατάσσοντας την πρώτη θέση μεταξύ όλων των πόλεων της επαρχίας.

Εκτός αυτού, η βιομηχανική ολοκληρωμένη ζώνη υψηλής τεχνολογίας Chengdu κατέγραψε συνολικά 136,04 δισεκατομμύρια γιουάν όγκου εξωτερικού εμπορίου το πρώτο τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας ετήσια αύξηση 26,2%.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *