Η Έξυπνη ενέργεια και το ενεργειακό Διαδίκτυο αναμένεται να είναι η κύρια κατεύθυνση της ενεργειακής ανάπτυξης στο μέλλον

Το έξυπνο ενεργειακό διαδίκτυο και η έξυπνη ενέργεια αναμένεται να είναι η κύρια κατεύθυνση της ενεργειακής ανάπτυξης στο μέλλον, τόνισε ο Gao Jifan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Trina Solar Co., Ltd., ένας από τους κορυφαίους παρόχους φωτοβολταϊκών στον κόσμο (PV) με έξυπνες ενεργειακές λύσεις, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου 2021 του Boao Forum for Asia (BFA) που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 21 Απριλίου.

Η ενεργειακή βιομηχανία έχει υποστεί μια επανάσταση που χαρακτηρίζεται από την ηλεκτροδότηση, τη χαμηλή κατανάλωση άνθρακα, και τον έξυπνο μετασχηματισμό. Μετά τις αλλαγές, η Trina Solar ξεκίνησε την εξερεύνηση του βιομηχανικού διαδικτύου.

Όσον αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ανέλαβε το προβάδισμα στην κυκλοφορία μιας μάρκας ενέργειας IoT, συγκεκριμένα του TrinaIoT, το 2018, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης IoT και τεχνολογία δεδομένων big data μέσω διαδικτύου για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να βελτιώσουν την απόδοση της ψηφιακής λειτουργίας και της διαχείρισης, σύμφωνα με τον Gao.

Πέρυσι, η Trina Solar δημιούργησε το 600W + Photovoltaic Open Innovation Ecological Alliance, προσελκύοντας μικρές και μεγάλες εταιρείες της βιομηχανίας αλλά και οργανισμούς να εργαστούν για αμοιβαία οφέλη. Μέχρι το τέλος του 2020, η συμμαχία έχει προσλάβει 60 άτομα.

Μεταξύ των συμπερασμάτων ήταν ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος χώρος ανάπτυξης για τη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, εάν μπορεί να μειωθεί το μη τεχνικό κόστος των φωτοβολταϊκών σταθμών. Εν τω μεταξύ, ενισχύοντας περαιτέρω την καινοτόμο ανάπτυξη με αποθήκευση ενέργειας και παραγωγή υδρογόνου, η φωτοβολταϊκή έξυπνη ενέργεια θα διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στο ενεργειακό σύστημα, δήλωσε ο Gao.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Trina Solar θα εντείνει τις προσπάθειές της για επέκταση της χωρητικότητας των μονάδων σε πάνω από 50GW έως τα τέλη του 2021 και θα προσπαθήσει να ηγηθεί της παγκόσμιας πράσινης ανάπτυξης δημιουργώντας μια παγκόσμιας κλάσης εταιρία που προσφέρει προϊόντα ηλιακής ενέργειας, αποθήκευσης ενέργειας, υδρογόνου και έξυπνης ενέργειας στο Διαδίκτυο και λύσεις, έγινε εμφανές κατά τη διάρκεια του 14ου πενταετούς προγράμματος από το 2021 έως το 2025.

Ο Gao ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία ανταποκρίθηκε ενεργά στην πρωτοβουλία Belt and Road (BRI) και συνέχισε σε βάθος συνεργασία με τις χώρες Belt and Road.

Η Trina Solar, που ιδρύθηκε το 1997, έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών προϊόντων, εφαρμογών και υπηρεσιών για την προώθηση της παγκόσμιας βιώσιμης ανάπτυξης. Προς το παρόν, η εταιρεία έχει παραδώσει περισσότερα από 66GW ηλιακών μονάδων και συνδέθηκε μέσω 3GW ηλιακών σταθμών παγκοσμίως στο δίκτυο, με το επιχειρηματικό της αποτύπωμα να καλύπτει περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *