Η συμβολή των κινεζικών εμβολίων είναι ζωτικής σημασίας για την παγκόσμια καταπολέμηση του COVID-19

Τα εμβόλια της Κίνας συμβάλλουν αποφασιστικά στην παγκόσμια καταπολέμιση του COVID-19, καθώς οι δόσεις που προορίζονται για άλλες χώρες κάνουν τη διαφορά, δήλωσε ο Rasmus Bech Hansen, επικεφαλής της βρετανικής ερευνητικής εταιρείας Airfinity, την Τρίτη.

Ο Hansen, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Airfinity που εδρεύει στο Λονδίνο, δήλωσε στο Xinhua σε διαδικτυακή συνέντευξη του ότι ο ρόλος της Κίνας στην παραγωγή και διανομή εμβολίων COVID-19 ήταν σημαντικός.

“Επειδή η πανδημία είναι υπό έλεγχο στην Κίνα, υπάρχει λιγότερη πίεση για τη διατήρηση των εμβολίων στο εσωτερικό. Η Κίνα αυξάνει επίσης την παραγωγή πολύ γρήγορα”, είπε.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες δυσκολεύονται να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια λόγω της περιορισμένης ικανότητάς τους να αποθηκεύουν προμήθειες σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και ένα πλεονέκτημα των κινεζικών εμβολίων είναι ότι απαιτούν λιγότερη αποθήκευση σε κρύο χώρο, δήλωσε ο Hansen.

“Είναι ευκολότερο να διανεμηθούν, και ευκολότερα στη διατήρηση, ειδικά για τις χώρες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος παίζουν σημαντικό ρόλο και θα περίμενα να προχωρήσει”, είπε.

Η Κίνα έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να παρέχει εμβόλια COVID-19 σε άλλες χώρες, ιδίως στις αναπτυσσόμενες, και επανέλαβε τη δέσμευσή της να τις καταστήσει παγκόσμιο κοινό αγαθό.

Ωστόσο, ο Hansen τόνισε ότι υπάρχει ακόμη μια τεράστια αναντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και ότι η παραγωγή πρέπει να κλιμακωθεί με ταχύ ρυθμό σε όλο τον κόσμο.

“Το εμπόδιο είναι πραγματικά η παραγωγή. Υπάρχουν μερικοί μεγάλοι παραγωγοί, η Κίνα είναι ένας, η Ινδία είναι άλλη, οι ΗΠΑ, μερικοί στην Ευρώπη, αλλά πραγματικά αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι μια ικανότητα παραγωγής σε ευρύτερη κλίμακα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

“Χρειαζόμαστε βασικά πολλά περισσότερα εμβόλια που να είναι διαθέσιμα. Κάθε εμβόλιο εκεί έξω είναι ένα καλό πράγμα και βοηθά στην επίλυση του παγκόσμιου προβλήματος.”

Η Κίνα έχει υποστηρίξει τις εταιρείες της στη διεξαγωγή κοινής έρευνας και παραγωγής εμβολίων με ξένους εταίρους και έχει ήδη εξάγει τα εμβόλια Sinopharm και Sinovac σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Μαρόκο, την Τουρκία και τη Χιλή.

Η Κίνα υπέγραψε συμφωνία με τον Γκάβι, τη Συμμαχία Εμβολίων, προσχώρησε επίσημα στην COVAX στις αρχές Οκτωβρίου, μια παγκόσμια πρωτοβουλία που συνεργάζεται με κυβερνήσεις και κατασκευαστές για να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια COVID-19 είναι διαθέσιμα παγκοσμίως τόσο σε χώρες με υψηλότερο εισόδημα όσο και σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα.

“Στην COVAX, η Κίνα έχει υποψηφίους που συμμετέχουν στο COVAX και θα περίμενα επίσης ότι η Κίνα θα συμμετάσχει ως μέρος του παραδοτέου COVAX και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ενώ, πιστεύω ότι τα σημάδια που έχουμε δει μέχρι τώρα από την Κίνα με σημαντικό ποσοστό εξαγωγών δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση “, δήλωσε ο Hansen.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *