Η Κίνα φθάνει στην κορυφή του 5G, με ένα τρις γιουάν σε σταθμούς βάσης 5G

Η Κίνα αναμένεται να επενδύσει πάνω από 1 τρις γιουάν στην κατασκευή σταθμών βάσης 5G τα επόμενα πέντε χρόνια, ανέφερε την Τετάρτη η οικονομική εφημερίδα Economic Xinhua.

Η χώρα έχει κατασκευάσει περισσότερους από 718.000 σταθμούς βάσης 5G, και έχει επενδύσει πάνω από 260 δις γιουάν στην κατασκευή δικτύου 5G, σύμφωνα με την τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Κινητών (MWC) του 2021 στη Σαγκάη την Τρίτη.

Διαπιστώνεται ότι τα δίκτυα 5G σε αυτόνομη λειτουργία (SA) έχουν καλύψει όλες τις πόλεις της χώρας και ο αριθμός των τερματικών συνδέσεων 5G έχει υπερβεί τα 200 εκατομμύρια.

Οι εγχώριοι χειριστές, οι πωλητές εξοπλισμού και οι πωλητές τερματικών επικεντρώνονται επί του παρόντος στην κατασκευή 5G. Λόγω παραγόντων ζώνης συχνοτήτων, η κατασκευή δικτύου 5G απαιτεί περισσότερους σταθμούς βάσης και κόστος, σύμφωνα με μια ερευνητική έκθεση της βιομηχανίας 5G που κυκλοφόρησε από το Qichacha Big Data Institute.

Αναφορικά με την αύξηση κατά 44% του αριθμού των σταθμών βάσης 4G στη χώρα από το 2014 έως το 2019, εκτιμάται συντηρητικά ότι η συνολική επένδυση στην κατασκευή σταθμού βάσης 5G της Κίνας θα φτάσει σε τρισεκατομμύρια γιουάν τα επόμενα πέντε χρόνια, τονίζει η αναφορά.

Εν τω μεταξύ, η Global System for Mobile Communication Association (GSMA) είναι αισιόδοξη για την κατασκευή 5G της Κίνας τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με μια έκθεση της GSMA, από το 2020 έως το 2025, οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας της Κίνας αναμένεται να επενδύσουν σχεδόν 210 δις δολάρια ΗΠΑ για την κατασκευή δικτύων, το 90% των οποίων θα φτάσει στα 5G.

Η GSMA απέδωσε επίσης την επέκταση των εφαρμογών 5G στην Κίνα στην ενεργή επένδυση δικτύου και σε ένα αυξανόμενο τερματικό οικοσύστημα.

Η ταχεία ανάπτυξη 5G θα δημιουργήσει μεγάλη αξία στις κάθετες εφαρμογές της βιομηχανίας και στην ολοκλήρωση της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών.

Η Ακαδημία Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT) προέβλεψε ότι έως το 2025, η κατασκευή δικτύου 5G θα οδηγήσει σωρευτικά τις επενδύσεις στα ανάντη και κατάντη της βιομηχανικής αλυσίδας και στη βιομηχανική εφαρμογή να υπερβεί τα 3,5 τρις γιουάν.

Συγκεκριμένα, η ταχεία ανάπτυξη των υπηρεσιών 5G θα επιφέρει σημαντική αύξηση της απόδοσης για τους φορείς εκμετάλλευσης.

Η GSMA προέβλεψε ότι έως το 2025, τα συνολικά έσοδα των εγχώριων φορέων θα επιτύχουν σύνθετη ετήσια αύξηση 2% αντιστρέφοντας την αρνητικά αναπτυσσόμενη τάση από το 2014 έως το 2019.

Εκτός από αύξηση στην κατασκευή υποδομής, οι τερματικοί σταθμοί 5G διεισδύουν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Σύμφωνα με το CAICT, οι πωλήσεις smartphone 5G στη χώρα το 2020 ανήλθαν σε 163 εκατομ. τηλεφώνων, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 53% των συνολικών πωλήσεων smartphone. Τον Ιανουάριο του 2021, οι αποστολές κινητών τηλεφώνων 5G στη χώρα έφτασαν τα 27,28 εκατομμύρια, φθάνοντας σε ένα νέο μηνιαίο υψηλό ρεκόρ.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *