Η Κίνα καταπολεμά την αναβίωση του COVID-19 με πολλά τεστ και εμβολιασμούς

Η Κίνα χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19 εν μέσω της τελευταίας επανεμφάνισης του ιού στο Πεκίνο και σε αρκετές επαρχίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των Hebei, Liaoning και Heilongjiang.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και ασυμπτωματικών λοιμώξεων του COVID-19 στην επαρχία Hebei της βόρειας Κίνας εξακολούθησε να αυξάνεται από τότε που η επαρχία ανέφερε το πρώτο νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα στις 2 Ιανουαρίου. Από τις 10 π.μ. την Τρίτη, αναφέρθηκαν συνολικά 326 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 234 ασυμπτωματικά περιστατικά, που όλα έχουν τοπικά μεταδοθεί, δήλωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της Χεμπέι Xu Jianpei.

Η επαρχιακή πρωτεύουσα Shijiazhuang, όπου υπάρχουν περισσότερες από 300 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 από τις αρχές του τρέχοντος έτους, ξεκίνησε τον δεύτερο γύρο δοκιμών νουκλεϊκών οξέων σε όλη την πόλη την Τρίτη, δήλωσε ο Meng Xianghong, αντιδήμαρχος της πόλης.

Ο έλεγχος αναμένεται να διαρκέσει μόνο δύο μέρες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ma Yujun, αναπληρωτής δήμαρχος της πόλης. Θα υπάρχει επαρκές επαγγελματικό προσωπικό για τη δειγματοληψία, την εισαγωγή πληροφοριών και τη διατήρηση της τάξης σε κάθε τοποθεσία δειγματοληψίας για να διασφαλιστεί ότι η εργασία εκτελείται με ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο.

Στις 8 Ιανουαρίου, ένα εργαστήριο δοκιμών νουκλεϊκού οξέος με το όνομα Huoyan, ή Fire Eye, κατασκευάστηκε σε μόλις 10 ώρες και τέθηκε σε χρήση σε 21 ώρες στο Shijiazhuang. Μπορεί να δοκιμάσει έως και 1 εκατομμύριο δείγματα την ημέρα, βελτιώνοντας σημαντικά την ικανότητα δοκιμών της πόλης.

“Στη διαδικασία καταπολέμησης της επιδημίας, η έγκαιρη και ακριβής ανίχνευση είναι ιδιαίτερα σημαντική”, δήλωσε ο Du Yutao, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου BGI, μιας εταιρείας βιοτεχνολογίας με έδρα το Shenzhen που έχει ιδρύσει εργαστήρια Huoyan σε 16 πόλεις σε ολόκληρη την Κίνα και σε 17 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Ο Du, μαζί με μια έμπειρη ομάδα εργασίας που στάλθηκε από την Ομάδα BGI, έφτασε στην πατρίδα της Shijiazhuang στις 6 Ιανουαρίου.

“Δεν ξέρω πώς να περιγράψω τα συναισθήματά μου όταν είδα την πατρίδα μου να σιωπά”, είπε ο Du. “Αλλά έχουμε συσσωρεύσει πλούσια εμπειρία και βελτιωμένη ικανότητα δοκιμών. Πιστεύω ότι η πόλη θα πετύχει σίγουρα στην καταπολέμηση της επιδημίας”.

Αλλού στην Κίνα, οι βορειοανατολικές πόλεις Dalian and Shenyang στην επαρχία Liaoning διεξήγαγαν επίσης αρκετούς γύρους δοκιμών νουκλεϊκών οξέων σε ολόκληρη την πόλη μετά την επανεμφάνιση των περιπτώσεων COVID-19 από τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

“Μέσω δοκιμών μεγάλης κλίμακας, οι μολύνσεις μπορούν να εντοπιστούν το νωρίτερο”, δήλωσε ο Zhao Lian, αναπληρωτής διευθυντής της δημοτικής επιτροπής υγείας του Dalian.
“Πραγματοποιούμε επιστημονική και ακριβή απολύμανση στους δημόσιους χώρους της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της απολύμανσης περιοχών όπου έχει ξαναεμφανιστεί ο ιός και την προληπτική απολύμανση άλλων περιοχών”, δήλωσε ο Liang Chunbo, διευθυντής του Dalian City Administration Bureau, προσθέτοντας ότι οι εγκαταστάσεις αποχέτευσης όπως οι σταθμοί απορριμμάτων αποστειρώνονται τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

“Μετά από επιστημονική έρευνα και ακριβή πρόληψη και έλεγχο, η επιδημιολογική κατάσταση στο Dalian βρίσκεται υπό έλεγχο”, δήλωσε ο Ζάο. Από τη Δευτέρα, δεν αναφέρθηκαν νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην πόλη για έξι συνεχόμενες ημέρες.

Η επαρχία αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω την περίοδο παρακολούθησης της υγείας σε 28 ημέρες για όλους τους εισερχόμενους ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Εκτός από την τρέχουσα 14ήμερη κεντρική ιατρική καραντίνα και την επταήμερη επιτήρηση στο σπίτι, το νέο μοντέλο “14 + 7 + 7” θα επιβάλει μια ακόμη εβδομάδα παρακολούθησης της υγείας, κατά την οποία το άτομο που βρίσκεται σε καραντίνα πρέπει να αναφέρει τακτικά τη θερμοκρασία του σώματος στην τοπική κοινότητα .

Ομοίως, το Πεκίνο επέκτεινε επίσης την περίοδο επιτήρησης του COVID-19 για εισερχόμενους ταξιδιώτες σε 21 ημέρες μετά από σποραδικές τοπικά μεταδιδόμενες περιπτώσεις. Η πρωτεύουσα έχει θέσει περαιτέρω απαιτήσεις για την πρόληψη και τον έλεγχο COVID-19 στις δημόσιες συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των ταξί και των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα χορηγεί εγχώρια παρασκευασμένα εμβόλια για τον COVID-19 σε συγκεκριμένες ομάδες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων εργαζομένων στον ιατρικό κλάδο, προσωπικού αεροδρομίων, και ατόμων που χειρίζονται εισαγόμενα προϊόντα.

Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι στο Πεκίνο είχαν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19 από τις 11 π.μ. τη Δευτέρα. Η πόλη αναμένεται να ολοκληρώσει τη χορήγηση της πρώτης δόσης σε συγκεκριμένες ομάδες έως την Παρασκευή. Οι δραστηριότητες σε πάρκα και πλατείες της πόλης έχουν ανασταλεί στο Hebei στο πλαίσιο των προσπαθειών της επαρχίας για εξάλειψη της επιδημίας.

Με την εφαρμογή αυστηρότερων μέτρων πρόληψης και ελέγχου του COVID-19, ο Shijiazhuang έλαβε μια σειρά μέτρων για να εξασφαλίσει την παροχή βασικών τροφίμων, καθώς και θέρμανση, και παροχή φυσικού αερίου και =νερού, καθώς όλοι οι κάτοικοι της πόλης θα μείνουν σπίτι για δύο εβδομάδες από τις 6 Ιανουαρίου.

Οι αρχές δήλωσαν ότι έχουν κανονίσει 59 σούπερ μάρκετ και πάνω από 300 καταστήματα στο Shijiazhuang να προμηθεύουν άμεσα πάνω από 2.000 συγκροτήματα κατοικιών.

Περίπου 25.000 ταχυμεταφορείς επιστρέφουν στη δουλειά για την παροχή καθημερινών αναγκών σε μόνιμους κατοίκους στην πόλη μετά από τον δεύτερο γύρο δοκιμών νουκλεϊκού οξέος μεταξύ των ταχυμεταφορέων.

“Αισθάνομαι περήφανος που βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή, για να παραδίδω τις καθημερινές προμήθειες στους κατοίκους”, δήλωσε ο Yang Donghai, ένας 33χρονος ταχυμεταφορέας. “Όλοι οι πελάτες με ευχαρίστησαν που έλαβαν τα δέματά τους, κάτι που είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο.”


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *