Οι κινεζικές εισαγωγές αφρικανικών γεωργικών προϊόντων αυξάνονται

Οι εισαγωγές γεωργικών προϊόντων στην Κίνα από χώρες της Αφρικής αυξήθηκαν κατά 4,4% σε ετήσια βάση φθάνοντας τους πρώτους 11 μήνες του 2020, σηματοδοτώντας τέσσερα συνεχόμενα χρόνια θετικής ανάπτυξης, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου (MOC) την Πέμπτη.

Τους πρώτους 11 μήνες του περασμένου έτους, ο διμερής εμπορικός όγκος των δύο πλευρών έφτασε τα 167,8 δις δολάρια ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του MOC Gao Feng σε συνέντευξη Τύπου.

Η ροή των άμεσων επενδύσεων της Κίνας προς την Αφρική αυξήθηκε κατά 0,04% ετησίως σε 2,8 δις δολάρια, ενώ η αξία των νέων συμβάσεων για έργα μηχανικής που υπογράφηκαν από κινεζικές επιχειρήσεις στην Αφρική έφτασε τα 55,1 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον Gao.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Αφρικής για 11 συνεχόμενα χρόνια και έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας γεωργικών προϊόντων στην Αφρική, δήλωσε ο Gao.

Η χώρα βοήθησε την Αφρική να κατασκευάσει περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα σιδηροδρόμων και αυτοκινητοδρόμων, σχεδόν 20 λιμάνια, περισσότερες από 80 εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας, πάνω από 130 ιατρικά ιδρύματα, 45 στάδια και 170 σχολεία, πρόσθεσε.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 4,5 εκατομ. θέσεις εργασίας για την Αφρική, είπε.

Η Κίνα θα παγιώσει τα θεμέλια της συνεργασίας Κίνας-Αφρικής, θα αυξήσει το επίπεδο συνεργασίας, θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της Αφρικής και θα οικοδομήσει από κοινού μια στενότερη κοινότητα Κίνας-Αφρικής με κοινό μέλλον με τις αφρικανικές χώρες, σύμφωνα με τον Gao.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *