Η Quanzhou στην Ανατολική Κίνα βλέπει αρχαιολογικές ανακαλύψεις στο εμπόριο των ωκεανών

Η πόλη Quanzhou στην επαρχία Fujian της ανατολικής Κίνας, ένα από τα πιο σημαντικά κινεζικά λιμάνια κατά μήκος του ιστορικού Maritime Silk Road, ανέφερε νέα ευρήματα σχετικά με τις αρχαιολογικές προσπάθειες από το 2019 έως το 2020, ανέφεραν ειδικοί σε σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο Quanzhou από Παρασκευή έως Σάββατο.

Τα τελευταία αποτελέσματα έρευνας και ανασκαφής σχετικά με τα υπολείμματα παραγωγής σιδήρου στην κομητεία Anxi της Quanzhou έδειξαν ότι προηγουμένως είχαν κατασκευαστεί έργα μεγάλου μεγέθους με σίδηρο και χάλυβα, και είχαν μετακινηθεί σημαντικά εμπορεύματα κατά μήκος της ιστορικής Maritime Silk Road, κυρίως κατά τη διάρκεια της δυναστείας Song (960-1279) και της δυναστείας Yuan ( 1271-1368), είπε ο Shen Ruiwen, καθηγητής στη Σχολή Αρχαιολογίας και Μουσειολογίας του Πανεπιστημίου Πεκίνου.

Δύο άλλες περιοχές ανακαλύφθηκαν και αναγνωρίστηκαν ως ερείπια ρυθμιστικών φορέων που υπήρχαν στις δύο δυναστείες, δήλωσε ο Wang Bo, ερευνητής στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.

Μια από αυτούς είχε δημιουργηθεί για να επιβλεπει υποθέσεις που σχετίζονται με τους συγγενείς των αυτοκρατόρων και η άλλη υπηρέτησε παρόμοιες λειτουργίες με τα σημερινά έθιμα, σύμφωνα με τον Wang.

Η πόλη είναι για το 2020 το μοναδικό πρότζεκτ αναγνώρισης Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO της Κίνας με τίτλο “Quanzhou: Κέντρο Εμπορίου Παγκόσμιου Ωκεανού της Κίνας στη δυναστεία Song και τη δυναστεία Yuan.”


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *