Η παραγωγή σιτηρών αποτελεί προτεραιότητα στη χρήση της γεωργικής γης

Η Γενική Υπηρεσία του Κρατικού Συμβουλίου εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για την πρόληψη της χρήσης γεωργικής γης για σκοπούς που δεν σχετίζονται με την καλλιέργεια σιτηρών. Οι συστάσεις περιλαμβάνουν επίσης τη σταθεροποίηση της παραγωγής για την αύξηση της ασφάλειας των τροφίμων.

Επιπλέον, έγιναν προσκλήσεις για τη βελτίωση των δομών παραγωγής, την εφαρμογή αυστηρότερης πολιτικής για την προστασία της γης και τη χρήση αυτής της γης για επιστημονικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, δίνεται έμφαση στην απαίτηση αυστηρών περιορισμών σχετικά με τη μετατροπή της προαναφερθείσας γης, π.χ. σε κήπους ή δάση. Τα ισχύοντα μέτρα αποσκοπούν στην ενθάρρυνση των τοπικών κυβερνήσεων και των αγροτών να παράγουν σιτηρά σύμφωνα με τις συστάσεις.

Προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της παραγωγής δημητριακών, θα διατεθούν πρόσθετοι πόροι για την ανάπτυξη της γεωργίας.

Εκτός από την τεχνολογική βελτίωση της παραγωγής δημητριακών, οι συστάσεις προβλέπουν ότι οι αρχές θα παρακολουθούν και θα αξιολογούν την αρόσιμη γη σε ολόκληρη τη χώρα χρησιμοποιώντας δορυφορική τεχνολογία τηλεανίχνευσης και θα αναφέρουν κατάχρηση της χρήσης γης.


BRInfo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *